L'Ajuntament de Figueres ha iniciat aquesta setmana les obres de reforma del sostre del Teatre El Jardí, que es preveu que finalitzin aquest octubre. Els treballs consisteixen en la rehabilitació del cel ras de damunt de la platea i en diverses millores d’accessibilitat i seguretat.

Les obres de rehabilitació del sostre, que és a 15 metres d'alçada i té una superfície d'uns 500m2, repararan les esquerdes en el revestiment de guix i deformacions detectades el mes d’agost de 2017.

El Teatre municipal El Jardí, obra de l’arquitecte Llorenç Roca i Costa, té una capacitat per 941 espectadors i va ser construït l’any 1914. La seva única remodelació es va dur a terme l’any 1989, però el sostre és l’original del 1914.

S’aprofitarà el tancament del Teatre durant aquests mesos per realitzar treballs de millora de l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, i la seguretat contra incendis.

Una de les altres millores que es preveuen en aquest equipament és el canvi del pati de butaques amb un cost previst al pressupost de 220.000€.