La nova senyalització patrimonial d'Empuriabrava, inaugurada el divendres 11 de maig, vol oferir als turistes, visitants i ciutadans una ruta del patrimoni cultural de la marina residencial.

Aquesta iniciativa del Departament de Patrimoni Històric i els Museus de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries a Empuriabrava ha costat 21.780 euros i inclou un total de vint punts senyalitzats que destaquen amb el patrimoni cultural, arquitectònic, històric i etnològic de la marina residencial. A aquests punts se li sumen també tres cartelleres generals ubicades al llarg de tota la zona urbana d'Empuriabrava (sectors Trabuc, Alberes i Passeig Marítim), si bé les zones del Passeig Marítim i del port del Club Nàutic es torba la major concentració d'indrets senyalitzats.

La idea és permetre al visitant fer un recorregut seguint cada un dels punts i plafons explicatius, que comencen a l'entrada d’Empuriabrava, a l'edifici municipal de Serveis i de la Policia Local, i acaben a la platja petita de la Bocana, al sector Port Primer.

Tots els plafons explicatius estan en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany) i també en codi Braille, i porten a més un codi QR que enllaça amb els continguts ampliats, imatges i les traduccions de cada un dels punts de l'itinerari patrimonial que es pot trobar al web municipal.

Aquesta és la quarta ruta patrimonial realitzada i senyalitzada per l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, després de la "Senyalització patrimonial de Castelló d'Empúries" (2014), l'itinerari "Carles Fages de Climent" de Castelló d'Empúries, Empuriabrava i els Aiguamolls de l'Empordà i la de les "Cases senyorials de Castelló d'Empúries" (2015).