L'Institut Narcís Monturiol de Figueres ha acollit aquest matí la signatura del conveni per a la realització del cicle formatiu de grau mitjà d'Electromecànica de vehicles automòbils orientat a motos el curs 2018-2019. A l'acte hi han assistit l'alcaldessa Marta Felip, els representants de les empreses col·laboradores: Rieju, Volta Motorbikes, Tecnimoto, Olympia i Bluebikes, i l'inspector del Departament d'Ensenyament, Xavier Barranco.

Es tracta d'una nova orientació del cicle formatiu de grau mitjà d'Electromecànica de vehicles automòbils que s'adapta a la demanda del teixit d'empreses del territori dedicades a la fabricació i reparació de motocicletes, i dels alumnes. Així, amb la incorporació d'aquest nou mòdul de 132 hores dedicat a les motos, es cobreix la necessitat de mà d'obra especialitzada en aquest sector i, alhora, s'obre un camp professional atractiu per als joves de la ciutat i la comarca.

Les empreses signants del conveni oferiran espai i tutorització per a les hores de pràctiques, a més de formació en el mateix institut Narcís Monturiol. Els representants de Rieju, Volta Motorbikes, Tecnimoto, Olympia i Bluebikes han destacat que mai s'havia ofert una formació específica en aquest àmbit i que aquest nou enfocament del cicle beneficiarà els empresaris de la ciutat i la comarca.

La directora de l'Institut Narcís Monturiol, Alexandra Carbonell, ha agraït el recolzament de l'Ajuntament de Figueres i de les empreses col·laboradores per a la realització d'aquest cicle, que forma part d'una completa oferta de cicles formatius a l'institut: 5 de grau mig i 2 de grau superior.

L'inspector del Departament d'Ensenyament, Xavier Barranco, ha afirmat que "Figueres ha mostrat la voluntat de ser capital en formació i generadora de noves oportunitats pel jovent" i s'ha mostrat convençut que el teixit industrial de la ciutat i la comarca "notarà un creixement qualitatiu exponencial".

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat que "Figueres és una ciutat amb un sector d'indústria tradicional consolidada en automoció i motos que segueix atraient i sumant noves incorporacions en aquest sector" i ha explicat que l'objectiu del govern és que els joves disposin d'una oferta formativa atractiva per a què trobin un futur laboral a la comarca: "Figueres aposta clarament per a la formació professional". A més, ha felicitat l'institut Narcís Monturiol per la "capacitat d'innovar, detectar les necessitats de l'entorn i adaptar-se al mercat de treball", i ha agraït la implicació de les empreses signants.