Iniciativa per Catalunya - Verds - Esquerra Unida i Alternativa ha presentat davant l'Ajuntament de l'Escala una Denúncia administrativa i urbanística en relació a les obres de tancament del Mas Torreportes afectant terrenys inclosos al Parc Natural del Montgrí.

Sostenen que l'actuació de l'Ajuntament de l'Escala en autoritzar aquestes obres ha incorregut en nombroses i greus irregularitats administratives, tan de la legislació urbanística com de la legislació de règim local i de patrimoni de les Entitats Locals.

La denúncia presentada adverteix a l'Ajuntament que està obligat a actuar d'immediat en defensa del patrimoni públic local indegudament alterat i afectat pel tancament de la finca i requereix a la Corporació que faci front al seu deure legal i procedeixi a incoar les actuacions administratives oportunes per la recuperació d'ofici del camí públic. Alhora que adverteix, que cas de no resoldre la denúncia s'acudirà als Jutjats i Tribunals de la Jurisdicció Contenciosa en defensa de la legalitat urbanística, per exigir la recuperació del patrimoni de tots i per depurar les responsabilitats en què s'ha incorregut.