La Policia Nacional ha detingut a Llançà un fugitiu buscat per abusos sexuals continuats al seu fill de cinc anys. A l´Argentina, d´on procedeix l´arrestat, havia abusat repetidament del seu fill menor de 5 anys, aprofitant l´absència de la mare.

Segons informa la policia, com que l´home va saber que l´arrestarien, va fugir de l´Argentina. Els agents li han seguit el rastre des que es va presentar l´ordre de crida i cerca internacional al gener i després d´investigar-ho van seguir-li el rastre a través de les xarxes socials i el van localitzar a Llançà.

El detingut té 48 anys i aprofitava quan tenia el règim de visites per fer-li els tocaments al menor de cinc anys davant d´un altre fill seu de només 1 any. La detenció es va fer a principis de la setmana passada i s´ha pogut culminar gràcies a l´intercanvi d´informació entre la Policia Nacional i la Policia Argentina en el marc de la col·laboració internacional d´ambdós cossos policials.

El Tribunal Oral Criminal número 7 del Departament Judicial de San Isidro (Argentina) va considerar provats els fets de què s´acusa el detingut. Aquets consisteixen en concret, en abusos sexuals continuats al seu fill menor de 5 anys en presència d´un altre fill seu d´1 any i mig. I ho feia aprofitant els períodes que li corresponien estar amb ells ja que es trobava separat de la seva dona i mare dels nens. Per tal que el seu fill no ho delatés, el colpejava i amenaçava de matar la mare dels menors amb una arma blanca si li explicava els tocaments i abusos sexuals.

Va entrar a Espanya pel Prat

La Policia Nacional durant la seva investigació ha pogut saber que havia entrat a Espanya per l´aeroport de Barcelona-el Prat el mes de febrer de l´any 2017, en un vol procedent de Buenos Aires amb passaport original.

Actualment, però, es trobava en situació irregular a Espanya i s´oferia per fer treballs de mecànica i s´anunciava a les xarxes socials. Gràcies a això se´n va poder seguir el rastre, el van poder localitzar i finalment detenir a la població de Llançà.

L´operació policial ha anat a càr­rec dels agents del Grup II de Crim Organitzat de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona, que van posar el detingut a disposició del jutjat central d´instrucció 4 de l´Audiència Nacional per procedir a la seva extradició a l´Argentina.