03 de maig de 2018
03.05.2018
Roses

Adjudicada la construcció i gestió del Tanatori de Roses

El nou tanatori disposarà d'un edifici de prop de 650 m2 útils, amb tres sales de vetlla, sala multiusos i accés directe al cementiri.

03.05.2018 | 17:33
Imatge exterior del futur tanatori

La sessió del ple municipal celebrada aquest dimecres a Roses va ratificar l´adjudicació de la construcció i posterior gestió i explotació del servei de Tanatori al municipi, a l´empresa Mémora Servicios Funerarios SL, en haver estat la més ben valorada en el procés de concurs portat a terme els darrers mesos. El nou tanatori disposarà d´un edifici de prop de 650 m2 útils, amb tres sales de vetlla, sala multiusos, espai privat de treball i accés directe al cementiri.

La proposta guanyadora del concurs ha apostat per un edifici de línies rectes, volums purs i color blanc, envoltat d´oliveres i amb patis interiors privats a les sales de vetlla, que faciliti un ambient de calma i tranquil·litat.


L´edifici, en planta baixa, comptarà amb una zona de recepció, 3 sales de vetlla, una sala d´usos múltiples o oratori de 200 m2 -que permetrà una ocupació de 188 persones-, sala de tanatopràxia, àrea administrativa, lavabos i magatzem. Les sales de vetlla compten amb un espai d´estada i el vetllatori pròpiament dit, i disposaran de llum i ventilació naturals mitjançant un pati. Dues d´aquestes sales tenen dimensions i distribució idèntiques, mentre que la tercera és més gran, podent-se també agrupar amb la sala immediata mitjançant un panell abatible, per obtenir un espai diàfan de grans dimensions en cas que resulti necessari.


Volumètricament, l´element definitori del projecte és un ampli porxat a dues de les façanes de l´edifici. La construcció es caracteritza per la seva horitzontalitat, que es combina amb el volum sortint de la sala d´usos múltiples, fins als 6 m d´alçada.


L´altre element visualment definitori del projecte és la relació amb l´espai exterior, amb el qual l´edifici s´integrarà situant-se d´esquena als habitatges, amb el filtres que aportaran una futura zona verda, les oliveres existents i la creació d´una tanca de fusta calada, per potenciar el caràcter íntim i tranquil que requereix l´espai. Des de la sala oratori, una sortida a l´exterior possibilitarà també l´accés directe al recinte del cementiri.

L´empresa adjudicatària es farà càrrec del cost de construcció del nou tanatori. Pel que fa a la seva gestió i explotació, amb concessió per a 30 anys, l´empresa pagarà un cànon fix de 240.000 € l´any a l´Ajuntament, més un de variable equivalent al 60% dels ingressos anuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook