La CUP de Figueres critica que l'equip de Govern "promocionés" l'obertura del cinema Las Vegas tot i saber que no tenia la llicència d'obertura definitiva. La formació assegura que l'Ajuntament va fer publicitat a través de les xarxes socials de les activitats programades la setmana passada sense haver atorgat als promotors el permís. "És intolerable que l'Ajuntament faci els ulls grossos i permeti l'obertura d'un local sense permisos", afirma el portaveu del grup, Toni Garcia. En un comunicat, també denuncien que el govern municipal va destinar 1.617 euros, via decret d'alcaldia, al càtering d'inauguració. "Ens oposem fermament a aquesta decisió, ja que d'aquesta manera els figuerencs i les figuerenques estem, de nou, finançant un projecte privat", diu Garcia. La formació assegura que, precisament, la setmana passada va entrar una instància sol·licitant un informe tècnic sobre els permisos i el compliment de la legislació vigent en matèria de d'accessibilitat de l'equipament però que encara no han obtingut resposta.

Després de fer-se públic que el cinema Las Vegas ha tancat pendent d'acabar unes obres perquè no té la llicència d'obertura definitiva, la CUP de Figueres, a l'oposició, ha emès un comunicat criticant la situació i la gestió municipal de l'afer.

La formació denuncia que l'equip de govern va fer publicitat de les activitats de l'equipament (a través de les xarxes socials) conscient que no li havien atorgat els permisos corresponent. A més, asseguren que l'alcaldessa, Marta Felip, va abonar 1.617 euros per pagar el càtering de la inauguració a través d'un decret d'alcaldia.

El portaveu del grup, Toni Garcia, afirma que s'oposen a aquesta decisió que implica finançar un "projecte privat". La formació recorda que l'Ajuntament ja havia destinat 350.000 euros per a fer front a les obres de condicionament del local. "Una inversió pública en benefici d'un promotor privat que es va realitzar sense una planificació de viabilitat econòmica que avalés la sostenibilitat del projecte", afegeix Garcia.

A més, recorda que l'aportació econòmica s'ha fet sense elaborar cap pla d'usos municipal ni un conveni que "garanteixi que els promotors del projecte cediran el local com a equipament municipal".

Per a la CUP, la inversió municipal del projecte del Cinema Las Vegas s'emmarca en la "incapacitat del Govern per obrir un debat sobre un model cultural de ciutat que identifiqui i defineixi les potencialitats i les mancances de l'àmbit de la Cultura a Figueres".

El grup també va entrar la setmana passada una instància per demanar un informe tècnic sobre els permisos d'obertura i el compliment de la legislació vigent en matèria d'accessibilitat però, de moment, diuen que no han rebut resposta.

Sense llum ni llicència

L'equipament va tancar dilluns i ho va comunicar a través de les xarxes socials atribuint la situació a problemes amb el "subministrament elèctric". El cinema es va inaugurar el passat 6 d'abril amb un permís especial i provisional perquè funcionaven amb un generador i perquè tres de les quatre sales no estaven acabades.

Aleshores, van anunciar que reobririen definitivament a partir de divendres passat. I així ho van fer tot i que no havien fet les obres per aconseguir l'escomesa de llum definitiva -que implica obrir una rasa al carrer- i no tenien el permís municipal. De fet, la Guàrdia Urbana va aixecar acta de l'incompliment aquest cap de setmana després de fer-hi una inspecció.