A la gespa natural del camp de futbol del centre històric de Castelló d'Empúries li queden poques setmanes de vida. El motiu és que el consistori vol iniciar la conversió del camp, una actuació que destacarà, sobretot, pel canvi de gespa natural a gespa artificial després d'utilitzar-la durant 45 anys.

Per celebrar aquesta destacable notícia, que fa molt feliç a la junta de l'equip del Club de Futbol Esplais, es va voler fer un una trobada amistosa amb aquells que tantes vegades havien trepitjat aquella gespa: els exjugadors del club. La jornada va ser convocada dissabte passat a la tarda, amb un partit en què els veterans van enfrontar-se als jugadors del primer equip. Seguidament, es va voler immortalitzar les persones que han tingut un pes destacable en l'evolució d'aquest club esportiu. Es va fotografiar els jugadors del primer equip, els veterans i els expresidents. Finalment, la jornada va concloure amb una botifarrada popular pel modest preu de tres euros.

Reforma integral del camp

"Sento enyorança. Aquest camp ha estat l'escenari de molts jugadors del poble, i encara que els Esplais sempre ha sigut un equip humil, hem aconseguit tenir un nom. Alhora, però, em sento molt afortunat de poder gaudir d'unes instal·lacions noves. El camp, a partir d'ara, farà molt de goig", apunta el president del club, Manel Álvarez.

A més del canvi de gespa natural per gespa artificial, també estan programades altres modificacions: la il·luminació del camp, un regadiu nou per la gespa artificial, l'engrandiment del camp per tal que compleixi les mesures necessàries per ser un camp professional, unes noves banquetes de jugadors i, finalment, la incorporació d'un panell de resultats electrònic.

A aquests últims canvis que afrontarà l'històric camp se li sumen dues remodelacions anteriors, i és que l'any passat es va fer nou el bar, i fa dos anys es van renovar els vestuaris.

L'obra s'havia endarrerida

Les obres de reforma del camp municipal és una qüestió que s'havia endarrerit a l'agenda municipal. Si s'hagués seguit el calendari, s'haurien d'haver iniciat l'any passat, però finalment s'iniciaran a finals d'aquest mes, i tindran una durada prevista d'uns tres mesos.

A part d'aquesta actuació, una altre mesura que vol implementar el consistori és posar gespa artificial al camp de futbol de l'Aerodrom de l'Empuriabrava, el mateix camp que acull els equips del Castelló mentre es duen a terme les obres.

Amb aquesta reconversió, el Club de Futbol Esplais diu adeu a un camp que ha estat partícip d'històries entranyables, de lliçons d'esport humil i de partits amb grades eufòriques. Es diu adeu a una etapa i se n'inicia una altra amb energies renovades, i amb més força que mai.