Estem en ple procés de preinscripció escolar (el termini finalitza el 24 d'abril) i en vista al curs 2018-2019 el Departament d'Ensenyament ha hagut de prendre mesures per assumir l'augment de la demanda en el primer curs del segon cicle d'Educació Infantil i també en l'oferta de Primer d'ESO.

És per això que l'Escola Maria Àngels Anglada de Figueres tindrà, el curs que ve, una segona línia de P-3. La suma dels dos grups genera cinquanta vacants per cobrir en aquest centre, l'únic que fins ara s'havia mantingut amb una sola línia en tota la ciutat.

El director de l'escola, Josep Fernández, ha explicat que la incorporació d'una segona línia de P-3 fa que s'hagin de redistribuir espais: "Es reorganitzaran les aules de la planta baixa, amb la intenció que les dues aules de P-3 estiguin de costat. Una aula polivalent que tenim a la planta baixa servirà per atendre l'augment d'un grup. Les activitats que es fan actualment a l'aula polivalent passaran a fer-se en una altra aula del centre".

L'oferta a Primer d'ESO també creix a la ciutat de Figueres en vista al curs que ve i, per això, en l'àmbit d'aquesta franja educativa, s'ha hagut de posar en marxa un pla similar que a Educació Infantil. L'increment de línies de primer d'ESO l'experimenten, aquesta vegada, dos instituts, el Cendrassos i el Narcís Monturiol, amb una nova línia de primer d'ESO. Tant un centre com l'altre s'han convertit amb els que tenen una oferta més àmplia del primer curs de Secundària: cinc línies.

Els segueixen l'Olivar Gran i l'Alexandre Deulofeu, amb quatre i el Ramon Muntaner, amb tres. Aquesta etapa també l'ofereixen Escolàpies, amb dues línies de primer d'ESO, i La Salle, amb tres.

Previsió en l'àmbit comarcal

Previsió en l'àmbit comarcal

Segons dades facilitades pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat, l'oferta educativa a la comarca de l'Alt Empordà per al curs 2018-2019 és la següent: a P3, s'ofereixen 1.809 places, distribuïdes en 71 grups. Aquesta oferta suposa 373 places més que les previstes en el padró, 1.436.

A primer d'ESO, s'ofereixen 1.593 places, distribuïdes en 55 grups. Aquesta oferta representa 52 places més que en el padró, 1.541.