Una de les novetats del programa de Fires de Figueres és el trasllat dels focs artificials de cloenda del castell de Sant Ferran al Parc de les Aigües. Aquest canvi, però, ha generat ja les primeres crítiques per part de l'associació veïnal. «Esperem que les presses en la preparació del piromusical no siguin cap motiu d'inseguretat cap als espectadors, veïns de la zona i cotxes aparcats», expliquen en un comunicat conjunt el president de la Federació d'Associacions de veïns de Figueres, Francesc Paneque, de l'Horta de l'Hospital, Rafa Cañaveras, i dels Cendrassos, Joan Oliva.

Els tres representants i veïns de la zona del Parc de les Aigües, on l'Ajuntament hi traslladarà els focs d'artifici de fi de Fires i Festes de Santa Creu en forma de piromusical, també es «congratulen», que l'equip de govern «rescati la zona de l'oblit que pateix ».

Tot i això, assenyalen que l'activitat «que de segur que pot ser lluïda i que Figueres es mereix», no és «consensuada ni consultada amb ningú, ni veïns ni ciutadans afectats».

Per als tres representants veïnals, la iniciativa respon a un rentat de la imatge de l'espai i «ens premien» amb la celebració del piromusical.

Així, però, «els figuerencs s'assabentaran de l'estat real de la zona, del tractament crònic d'abandonament que patim al llarg dels últims anys per part dels governants envers a aquest emblemàtic parc», etziben. Alerten també de la brutícia de les parcel·les i confien que la decisió s'ha pres en consens amb els tècnics.

El Parc de les Aigües va rebre el 2011 el prestigiós premi d'arquitectura FAD de Ciutat i Paisatge. L'espai serà l'escenari de la cloenda de les Fires. S'hi celebrarà un espectacle piromusical el 6 de maig que substituirà el tradicional espectacle de focs del Castell de Sant Ferran.