La Mostra de Poesia de Secundària ha dotat de calidesa i de sensibilitat aquest dijous plujós i humit a Figueres. Versos de poetes vius i de poetes morts han fruït en les veus d'uns joves adolescents, que han creat una atmosfera d'intimitat i complicitat a la sala gran de La Cate.

La trobada poètica, que coordina la professora de l'Institut Alexandre Deulofeu Lourdes Godoy, però que compta amb la dedicació i l'esforç d'un gran equip de professors de Llengua i Literatura de tots els centres participants, ha tingut un protagonista d'excepció, el poeta Enric Casasses fent de rapsoda de la seva pròpia obra. El prolífic autor s'ha ficat el jove públic a la butxaca amb la paraula nua i l'expressivitat en tot el seu cos.

La Mostra de Poesia de Secundària ha celebrat la seva 7a edició i la ciutat de Figueres n'ha exercit, un any més, d'amfitriona. Els grups d'alumnes que han presentat treballs poètics a l'escenari venien de l'Institut Alexandre Deulofeu, l'Institut Narcís Monturiol, l'Institut Cendrassos i l'Institut Ramon Muntaner, de Figueres; l'Institut El Pedró, de l'Escala; l'Institut Castelló d'Empúries; l'Institut Pere Alsius, de Banyoles; l'Institut Sils; l'Institut Montsacopa, d'Olot, i l'Institut Vall de Llémena, de Sant Gregori.

La poesia, en el focus de l'atenció, s'ha embolcallat de l'art, de la música, de la dansa i de la interpretació. Entre els autors triats, Salvat-Papasseit, Màrius Torres, Ricard Creus, Montserrat Abelló... i Lluís Bosch i Ernest Pibernat, aquests dos últims, presents a la sala, són autors del llibre "Silencis d'arena nua", que ha acabat de veure la llum.

L'Ajuntament de Figueres i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà col·laboren amb el professorat per fer possible aquesta activitat, pensada per fer viure la poesia entre l'alumnat.