Les últimes pluges han deixat els embassaments amb reserves que superen la meitat de la seva capacitat.

Segons dades en temps real de l'Agència Catalana de l'Aigua, el pantà de Susqueda ja està al 56,2% de la seva capacitat amb 131,37 hm3. El de Darnius - Boadella també ha superat ja la meitat i s'ha col·locat al 51,05%, amb un total de 31,197 hm3.

El pantà de Sau per la seva banda, que ja és fora de la demarcació però connecta amb el de Susqueda té un volum de 124,095 hm3, el que representa que està al 75.09% de la seva capacitat.

Aquesta transvasament d'aigua dels pantans procedeix sobretot de les últimes pluges viscudes les darreres 24 hores a la província de Girona.

Unes intenses precipitacions que van superar els 81 litres a Arbúcies. També va nevar en alguns punts del Pirineu, fet que també està generant que comenci a haver-hi aigua procedent dels desglaç als rius.

La situació d'intenses pluges va posar ahir en alerta les comarques de Girona pel creixement dels rius. Una mostra d'avui és la desembocadura de la Tordera, que té aquest aspecte

Avui però els cabals estan anat a la baixa i segons informa l'ACA està previst que segueixi així la situació. De fet, Protecció Civil ahir a la nit ja va tancar l'Alerta de l'INUNCAT però el manté en fase Prealerta perquè els cabals tot i que ja decreixen encara són superiors als habituals.

Aquest és l'aspecte que tenien els principals rius ahir a les comarques de Girona.

Avui la previsió apunta que lluirà el sol amb intervals de núvols tot i que a la tarda pot haver-hi alguna precipitació sobretot en àrees de muntanya.