Ja han quedat decidits quins projectes s'inclouen dins la partida pressupostària destinada als primers Pressupostos Participatius. Després de tancar-se el període de votacions el passat divendres a la nit, la proposta d'Adequar el parc del Trabuc fent-hi una zona de pícnic i un parc infantil ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 162 vots. El cost estimat d'aquesta actuació és de 40.000 euros.

Mentrestant, l'impuls d'un tram de carril bici dins el terme municipal (127 vots); instal·lar un porxo a l'Escola El Bruel (110 vots); construir un skatepark a Empuriabrava (106 vots); i instal·lar una tirolina al passeig de les Oques (104 vots), han estat els quatre projectes restants més votats per la ciutadania entre el total de 20 actuacions que se sotmetien a votació.

Aquestes cinc actuacions són les que es desenvoluparan amb la partida del pressupost municipal que s'havia reservat pels resultats d'aquest procés participatiu i que ascendia a 125.000 euros.

El 5'53 % de la població exerceix el seu dret a vot

Del 19 de març al 6 d'abril, els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar entre les 20 propostes finalistes. Durant aquests dies, un total de 499 persones han fet arribar les seves aportacions i han emès un total de 1.358 vots -cada ciutadà podia escollir un màxim de fins a tres propostes i el vot es podia emetre a través del web www.tutriescastello.cat.

Durant el període de presentació, els veïns i veïnes van fer arribar més de 600 propostes al consistori; i després de ser valorades i quantificades pels serveis tècnics de l'Ajuntament i ser seleccionades -posteriorment- durant el Fòrum de Priorització, d'aquestes se'n van sotmetre a votació un total de 20.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, valora molt positivament les xifres de participació i assegura que “des que vàrem donar a conèixer la iniciativa, els nostres veïns i veïnes han demostrat en cadascuna de les seves fases un grau d'implicació màxim en aquest projecte". En aquesta línia, Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries avança que “veient la resposta tan positiva i el suport generalitzat que ha generat aquesta convocatòria, l'objectiu de l'equip de govern és consolidar aquest projecte i seguir apostant per noves eines i canals directes i efectius de participació ciutadana que representin un apoderament real de la nostra població".