El projecte de connexió de la xarxa d´abastament d´aigua potable de Borrassà a la canonada de la xarxa de Figueres té per objectius millorar les condicions de la xarxa de subministrament d´aigua potable del poble, solucionar el problema de la presència de nitrats i resoldre el dèficit hídric de 365,75 m3/dia d´aigua que el municipi podria patir segons preveia el Pla Director d´Abastament d´Aigua Potable.

El projecte l´ha redactat l´empresa ABM per encàrrec de l´Ajuntament de Borrassà. El pla preveu fer la connexió amb un sistema d´impulsió que garanteixi un cabal suficient per superar el dèficit hídric estimat i garantir una aigua lliure de nitrats. El nou traçat previst permetrà fer el subministrament directe al dipòsit d´abastament de Borrassà, a la vegada, que possibilitarà garantir futurs subministraments a les poblacions properes.

Aquest traçat connecta directament a la xarxa de subministrament de Figueres a l´alçada del Pont del Príncep i, a través de la carretera que porta a Santa Llogaia i a Les Forques (Vilafant), es desvia cap al camí que uneix Santa Llogaia amb Borrassà fins a la carretera de Vilafant i pot connectar amb el dipòsit passant per camins rurals que transcorren pel nord del nucli urbà.

El pressupost del projecte és de 672.729,51 €. Pel seu finançament, l´Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació de Girona que complementarà l´ajut de l´Agència Catalana de l´Aigua.