08 de abril de 2018
08.04.2018
40 Años
40 Años
Figueres

Emotiu comiat al polític figuerenc Narcís Oliveres a l'església de Sant Pere

Al funeral han assistit nombroses personalitats polítiques, entre elles l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol

08.04.2018 | 10:44
Va oficiar la missa mossèn Josep Taberner.

Mossèn Josep Taberner, amic personal de Narcís Oliveres i Terrades, ha oficiat aquest dissabte, 7 d'abril, la missa de comiat a qui va ser, segons paraules del propi rector, "un amic, un culé, un nacionalista de pedra picada, un gran conversador i una figura emblemàtica de la ciutat, que passejava cada migdia per la Rambla".

La família del polític figuerenc, que va ser conseller de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat en el Govern de Jordi Pujol, ha estat acompanyada per nombroses personalitats del món de la política. El propi Jordi Pujol, amb Marta Ferrussola al seu costat; l'exconseller i exalcalde de Figueres, Santi Vila; altres exalcaldes com Eduard Puig Vayreda, Marià Lorca i Joan Armangué; l'exeurodiputada Concepció Ferrer, i l'alcaldessa Marta Felip, entre moltes altres autoritats, han mostrat el seu escalf a l'esposa del finat, els seus fills i els seus nets.

No hi han faltat els bons amics de Narcís Oliveres, aquells més propers, amb els quals es trobava amb freqüència per compartir estones de conversa. I molts coneguts, que han omplert l'església de Sant Pere en un emotiu adeu.

Narcís Oliveres i Terrades va morir el 3 d'abril a l'edat de 88 anys. Doctor en dret, va ser membre del Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i president del Consell d'Administració i Director de la Societat Hifesa. Va ser senador per CiU per la província de Girona a les eleccions generals espanyoles de 1982, 1986 i 1989. Va ser secretari quart de la Mesa del Senat (1989-1993) i portaveu del Grup de Convergència i Unió al Senat.

 
Va ser conseller de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya en el Govern de Jordi Pujol el 1985-1986. Malgrat haver-se retirat de la primera línia de la política per raons d'edat, al llarg dels darrers anys de la seva vida va mantenir una vida política molt activa, apropant-se a sectors sobiranistes gironins.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook