El Pla Educatiu d'Entorn de Figueres llança dues propostes d'interès per a aquesta setmana, en el marc del seu cicle de xerrades.

La primera porta el títol de "Juguem a casa?", i tindrà lloc el dia 5 d'abril, a les sis de la tarda a La Cate de Figueres. L'Oriol Ripoll serà l'encarregat de conduir aquesta sessió, ja que és especialista en jocs. Ripoll és l'autor de jocs per a projectes educatius, publicitat, lleure i experiències formatives. També és professor de creació de jocs al grau de videojocs d'ENTI (l'Escola de Noves Tecnologies Interactives de la Universitat de Barcelona), i creatiu a Jocs al segon, una consultora dedicada al desenvolupament de jocs aplicats a projectes de comunicació i educació.

A més a més, l'expert en jocs ha comissariat diferents projectes culturals i, des de l'any 2001, forma part de la Fira del Joc i la Joguina de Tona. També cal dir que entorn del tema del joc, Ripoll ha escrit una quinzena de llibres.

En l'àmbit de la comunicació, és col·laborador regular en mitjans de comunicació com són La Vanguardia, Núvol, RAC1, Catalunya Ràdio, Ona Catalana, TV2 i TVE.

La segona sessió serà el dia 6 d'abril, a les sis de la tarda. La Llar d'Infants Lilaina de Figueres acollirà l'exposició titulada "Les Rebequeries: per què passen i què hi podem fer". Aquesta sessió anirà de la mà de Maria Àngels Brugats, psicòloga i logopeda figuerenca. Brugats és professional en atenció a les famílies i també a la petita infància, i durant la jornada parlarà sobre aquestes situacions que de vegades no se sap ben bé com gestionar des de les famílies.