La Ruta de les Tapes de la vila de Roses, que se celebrarà del dia 6 al 15 d'abril, arriba ja a la seva tercera edició amb més participants que mai. Ni més ni menys que 71 restauradors de la població s'han adherit a aquesta campa­nya en la qual s'ofereix una tapa i una degustació de vi de la DO Empordà per 2,5 euros.

El dijous 22 de març es va fer la presentació de la Ruta 2018 al Teatre Municipal, i més de 50 restauradors van fer gala de les seves ofertes. S'hi podien trobar propostes elaborades i creatives com ara pollastre korma, caneló amb velouté, cebiche amb tocs cítrics i llet de tigre o esferificació de vermut.

Fèlix Llorens, regidor de Turisme i Promoció Econòmica, àrea que promou aquesta acció gastronòmica, assegura que "cada vegada són més els participants, i això significa que la Ruta és tot un èxit". Al seu torn, el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, apuntava que "Roses té molt clara la seva empordaneïtat i el seu arrelament a la terra, i això és un valor que ajuda a la DO Empordà. Volem que el nostre sigui un vi popular que atregui els joves i, per tant, agermanar-lo amb la tapa és una forma magnífica". Finalment va intervenir l'alcaldessa Montse Mindan, apuntant que volen atreure visitants fora de temporada i que: "fa temps que estem lluitant perquè Roses sigui coneguda per la seva gastronomia. Creiem molt en vosaltres", els deia als restauradors, "veiem professionalitat, il·lusió i idees elaborades a darrere de cada una d'aquestes tapes".

Dos premis

Aquesta edició comptarà amb dos premis a la Millor Tapa. La primera serà escollida per un jurat professional de periodistes gastronòmics que, com a novetat, s'han incorporat al concurs per tastar i valorar les tapes. El segon premi serà escollit pel públic. Els participants tindran una butlleta on segellaran a cada establiment i, després d'omplir-ne nou, podran participar en la votació per escollir la millor tapa. A més a més, entraran en el sorteig d'un àpat per a dues persones a l'establiment participant que escullin, i un lot de vins de la DO Empordà. Enguany hi ha 20 nous establiments participants en relació amb l'edició del 2017, en la qual es van servir fins a 25.000 tapes.

Els bars i restaurants que participen són: