Ports de la Generalitat està duent a terme les obres de reforç del dic de recer al port de l'Escala, de les quals ja s'han efectuat els enderrocs de les oficines de l'escar i magatzem de Ports i una part del muret de l'espatller, així mateix, s'ha iniciat la col·locació de l'escullera. Pel que fa a mobilitat es preveu construir un nou vial d'accés al dic i crear un camí per a vianants paral·lel al nou vial per connectar millor el port amb la vila. El projecte compta amb una inversió d'1.070.000 euros i un termini d'execució de nou mesos.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat de l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, entre d'altres autoritats, ha visitat aquest dimecres les obres de reforç del dic de recer del port escalenc. Gómez Comes ha dit que el projecte té per objectiu "reduir l'acció de les onades per sobre de l'espatller quan hi ha temporals". El gerent de Ports ha afegit que l'actuació ha de millorar "el recer i la seguretat de la dàrsena esportiva, la nàutica popular i la dàrsena pesquera, així com de les embarcacions que amarren a l'interior del dic d'abric".

Per la seva banda l'alcalde de l'Escala ha dit sobre les obres "estem molt contents que des de la Generalitat s'aposti per una millora portuària tant important amb efectes destacats tant a nivell de funcionalitat com turístic, en aquesta infraestructura estratègica pel municipi".

Obres executades

Del projecte ja s'han executat els enderrocs de les antigues oficines de l'escar i l'antic magatzem de Ports de la Generalitat. Les oficines de l'escar es traslladaran a una nova ubicació, un local existent més a prop de l'escar per millorar el servei d'aquest usuari. El petit magatzem de Ports es tornarà a fer nou en el mateix lloc per guardar els materials anti-contaminació i estris del port. També s'ha enderrocat la part del muret de l'espatller on s'ha de fer el recreixement del mur de l'espatller. Tanmateix, s'ha començat la col·locació de blocs d'escullera d'entre sis i vuit tones a l'extrem del dic de recer per reforçar el talús de l'escullera del dic de recer.

En matèria de mobilitat, s'ha de construir un nou vial d'accés al dic, que envoltarà les instal·lacions de l'escar. A més, es farà un camí per als vianants que anirà en paral·lel al nou vial i impulsarà la connexió del port amb la vila. Sobre la sinergia port-territori, el gerent de Ports ha explicat que "els ports, sense perdre la seva essència, han d'integrar-se més als seus entorns urbans i obrir-se als ciutadans".