El regidor no adscrit Diego Borrego vol recuperar els càrrecs en òrgans supramunicipals de l'Ajuntament de Figueres als quals va renunciar el setembre passat en ser investigat per unes suposades gravacions en els banys del TAV i un presumpte delicte de possessió i distribució de pornografia infantil. El PP li ha aixecat la suspensió de militància i, de la mateixa manera que serà restituït com a regidor popular, també ho vol ser dels càrrecs municipals.

Borrego hi va renunciar voluntariàment, tal com recorda, i «si se'm restitueix com a regidor municipal de ple dret, també haig de recuperar els càrrecs municipals», ha explicat el regidor. Diego Borrego era vocal a la Fundació Salut Empordà i a la Comissió de seguiment del programa de transformació i reallotjament de les famílies del barri de Sant Joan.

De fet, Borrego assegura que ja hauria parlat amb l'alcaldessa Marta Felip de la seva reincorporació. A més, també hauria mantingut converses amb altres grups municipals i estarien d'acord que recuperi les responsabilitats.

Des que va deixar els dos càrrecs, no s'ha designat ningú que el substituís. Al ple ordinari del passat 11 de gener es preveia, precisament, el nomenament d'un nou vocal en representació de l'Ajuntamnt de Figueres a la Fundació Salut Empordà.

Sense substitut

Diego Borrego ho havia sigut juntament amb Dolors Pujol (PDeCAT) i es proposava que s'hi incorporés Agnès Lladó (ERC). El punt, però, es va decidir deixar sobre la taula amb 10 vots afirmatius i només dos en contra: el del mateix Borrego i el de la seva excompanya de partit, Maria Àngels Olmedo.

Quan la recuperació de la militància es faci efectiva, ambdós hauran de tornar a treballar junts malgrat les seves discrepàncies. Al respecte, Borrego hi afegeix que continuarà treballant per la ciutat al costat de qui sigui.

Ara, tant el regidor com l'Ajuntament estan pendents que el Comitè de Drets i Garanties del partit notifiqui formalment l'aixecament de la suspensió de la militància. Borrego confia en què en el proper ple d'abril ja hi pugi assistir com a regidor del PP, tot i que no amaga la inquietud si el document no arriba a temps i hi ha de tornar a assistir com a no adscrit.

El comitè de garanties del PP li va aixecar la suspensió de militància després que s'arxivessin les causes contra el regidor. El president provincial del PPC, Enric Millo, li hauria comunicat personalment la decisió dimecres passat.