L´Albera té un nou itinerari del GR-11 que travessa els municipis d´Espolla, Rabós i Vilamaniscle. La Federació d´Entitats Excursionistes de Catalunya, arran d´una iniciativa privada i amb la col·laboració dels ajuntaments dels tres pobles, ha decidit modificar l´actual itinerari del GR-11 i crear-ne un de nou que enllaça els tres municipis. Ahir, amb un acte popular, es va fer el marcatge del nou traçat.

L´antic GR-11, que uneix els Vilars d´Espolla i Sant Quirze de Colera, no desapareix, sinó que es manté com a variant del nou itinerari. En total són prop de vuit quilòmetres que s´incorporen al sender de gran recorregut que travessa els Pirineus fins al Mediterrani.

S´han aprofitat camins ja existents, però n´hi ha que s´han creat de nou "amb l´ajuda dels caçadors", ha explicat Àlex Lurbe, un dels impulsors de la iniciativa. Ahir es va senyalitzar el nou camí amb les marques blanques i vermelles del GR-11. "Creiem que és molt important que es recuperin els antics camins per a nous usos i que se´n facin d´altres de nous", diu Lurbe.