El consultor en desenvolupament de persones, coach i formador Xavier Julià va deixar molt clar, en la conferència que va pronunciar el 16 de març a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, que s'ha d'aprendre a dominar el temps i queda completament prohibit dir: "No Tinc Temps".

"El temps és el mateix per a tothom només hem de saber gestionar-lo de la millor manera", va afirmar el ponent, alhora que enumrava alguns consells útils: Administrar millor les nostres prioritats; gestionar més bé tot allò que si que depèn de nosaltres; procastinar (normalment fem primer allò que ens agrada); crear hàbits; aprendre a dir que no; dilatar massa les coses en el temps.

Xavier Julià va transmetre al nombrós públic que es va reunir a la sala d'actes que el temps i l'energia van agafats de la mà i que els hem de tenir molt en compte per ser molt més productius en totes les nostres tasques tant personals com professionals.

"Per gestionar el nostre temps necessitem renovar la nostra energia i hem de treballar-ho de manera específica en quatre grans àrees: Física , Emocional, Mental i Motivacional", va constatar Xavier Julià.

Com Renovar l'energia física?

Com Renovar l'energia física?

La resposta a aquesta pregunta es divideix per àmbits, segons el coach:

Fent esport: Com a efecte multiplicador sobre els altres; augmenta la potencia cerebral; millora la calcificació, i produeix hormones del benestar.

Bona alimentació: Menjar poc però sovint; menjar variat; fruita i verdura.

Dormir bé: Dormir entre 6 i 8 hores; quan dormim 6 hores s'activen les hormones reparadores.

Com renovar l'energia emocional?

Com renovar l'energia emocional?

Xavier Julià afirma que l'energia emocional es renova creant hàbits antidepressius: Recordant moment agradables (genera dopamina que millora l'estat d'ànim, la motivació i redueix l'ansietat); expressant agraïment (genera dopamina); positivitat (genera Serotonina que incrementa la capacitat de prendre decisions); massatges (genera Norpinefrina que millora la capacitat de pensar); abraçades i reconeixement (genera Oxitocina que millora la confiança, bons sentiments i la connexió amb els altres); meditar i menjar fruits secs (genera Gaba que redueix l'ansietat i augmenta la relaxació); la xocolata, l'activitat sexual, riure (genera Endorfines que redueixen el dolor, la depressió i augmenten la sensació de felicitat).

Com renovar l'energia mental?

Com renovar l'energia mental?

Per renovar l'energia mental hem d'aprendre, segons Xavier Julià, a dedicar més temps a aquells temes que són realment importants. "No pot ser que els temes urgents sempre es converteixin en importants", alerta. També exposa altres consells que beneficien l'estat mental: eliminar tasques, reorganitzar-nos, delegar temes i aplicar-nos el Pla S+D=N Stop+Diferent = Nou. Obrir la ment a través de la meditació i familiaritzar-nos amb el GTD (Getting Things Done) i el Mindfulness (Aturar-se, respirar i observar) també ajuda.

Com renovar l'energia motivacional?

Com renovar l'energia motivacional?

Per al conferenciant, la motivació és individual i va canviant al llarg de la vida. "A tots ens motiven coses diferents, només les hem de descobrir", va assegurar, i va citar cinc eines diferents que són motivadores: Un premi, un reconeixement, un propòsit, el mestratge i l'autonomia. I va concloure: "Com sempre, tot és qüestió de TEMPS".

La conferència va ser organitzada per la XEC Empordà, amb el suport de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres. i amb l'aportació d'un càtering preparat pel grup Maia.