El diputat de Ciutadans (Cs) i portaveu de Sanitat al Parlament de Catalunya, Jorge Soler, ha estat aquest dimecres, 14 de març, a Figueres, i ha assegurat que "estarem atents als pressupostos" de la Generalitat "perquè ens interessa que les necessitats de l'Hospital de Figueres hi quedin reflectides". Ha fet aquestes declaracions després de mantenir una reunió amb la direcció i la gerència de l'hospital a la qual també han assistit els quatre diputats de Cs a la província (Jean Castel, Alfonso Sánchez, Héctor Amelló i Camino Fernández) juntament amb els regidors municipals de Cs.

Soler ha indicat que, "tot i els punts forts de l'hospital, que són molts", aquest centre de Figueres "té opcions per millorar el seu finançament" i una dificultat afegida en quan a la "dificultat de captació de talent i personal", una situació que no pateixen altres centres que són menys perifèrics. També ha senyalat la necessitat de contemplar la realització de millores "en el bloc quirúrgic" així com "incrementar recursos per donar resposta a la demanda turística" durant l'època estival.

Per la seva banda, el diputat de Ciutadans per Girona, Jean Castel, ha reclamat "la realització d'un pla territorial sanitari" que permeti visualitzar "la realitat de la província de Girona" i faciliti d'aquesta manera la priorització d'objectius en matèria sanitària.