El santuari de la Mare de Déu del Mont va reobrir les portes diumenge passat, amb motiu de la festivitat de Sant Bernat de Menton, patró del món excursionista.

De juliol a setembre, cada diumenge, a la una del migdia, hi haurà celebració de l´Eucaristia, i els altres mesos en què resta obert el santuari s´oficiarà el primer i el tercer diumenge. També es podrà participar en les celebracions litúrgiques de cada temps: els diumenges de Rams i Pasqua, Corpus, Tots Sants, la Immaculada, i la Vetllada de Nadal, el 16 de setembre.

Paral·lelament, s´estan duent a terme les obres del pla d´actuació sobre la restauració dels teulats del santuari. La primera fase, que pujava a 74.169 euros, va permetre arranjar els dos teulats -el de l´església i el de l´hostatgeria-, que miren al nord i que són els que necessitaven una actuació més urgent. Gràcies a la col·laboració desinteressada dels feligresos, van poder pagar prop de 40.000 euros. Ara emprendran la segona fase, que puja a 34.184 euros, una part dels quals els aportaran el Patronat de la Mare de Déu del Mont, el Santuari i el Bisbat de Girona. Per la resta, han tornat a fer una crida per recollir donatius que ajudin a finançar aquesta segona fase de les obres.