Isaak Aguilà (Sabadell, 1978) ha fet públic Després, el seu primer disc en solitari, un cop tancada l'etapa com a guitarrista i compositor de la banda Nort. El músic, que viu i treballa a Figueres, ha triat escenaris de l'Alt Empordà per enregistrar el videoclip de presentació del disc, amb la cançó Raons.

Xavier Gironès, productor audiovisual, s'ha fet càrrec de la gravació, que mostra el cantant en diferents racons de Castelló d'Empúries, Portbou i la platja de Garbet, entre altres indrets. I l'enregistrament del disc es va fer, sota la producció de Jordi Culell, a Rubí, als estudis Monckey Sound.

Isaak Aguilà és un compositor prolífic, que al llarg dels anys ha escrit més de setanta cançons, que ha pogut "semiproduir", com diu ell mateix, en el miniestudi que s'ha muntat a casa. El músic confessa que li resulta fàcil crear melodies, però no li sembla tan senzill trobar un tema per a una cançó. "No tinc una temàtica preferida, però sí que he de dir que en el disc no hi ha cap cançó d'amor. N'hi ha de desamor, de defensa de la natura, d'un flirteig en una discoteca, dels muleros que porten droga, de protesta per les polítiques econòmiques i, fins i tot, una inspirada en la història del jove Christopher McCandless... una mica de tot", explica.

Unes lletres molt curoses

Unes lletres molt curoses

Després inclou un total de deu peces. I quant a l'estil, el músic anota: "Em podria definir com a melòdic, si bé intento defugir de convencionalismes. Tinc molta cura amb les lletres, això sí, i també m'agrada que les meves cançons tinguin un missatge."

És guitarrista i pianista, i, els últims temps, s'ha centrat a millorar la tècnica vocal, assistint a classes de veu amb Clara Valero, a Figueres, i amb Sandra Fern, a Barcelona. El 2016, va superar el càsting de Gospel Viu i, des d'aleshores, és tenor en aquesta prestigiosa formació. Es dona el cas que Gospel Viu fa un concert aquest 12 de març al Palau de la Música de Barcelona.

Allò més curiós d'aquest músic és, de tota manera, el seu currículum professional. És llicenciat en Dret i té un màster en dret immobiliari, sector que coneix molt bé perquè durant uns anys va treballar en una promotora immobiliària.

Canvi d'aires radical

Canvi d'aires radical

Un bon dia va decidir canviar radicalment d'aires i va fer les proves del Certificat d'Aptitud Pedagògica (CAP), a més del Grau de Magisteri en menció de música. "Vaig tenir molta sort, perquè em van cridar per ser mestre de música. Volia ser professor de filosofia o de ciències socials, però també em va agradar especialitzar-me en música", comenta Isaak Aguilà, que com a professor ha treballat en centres educatius de Lleida, Olesa, Barcelona, Tàr­rega i, finalment, Figueres, on va establir-se fa uns set anys.

Professor de les Escolàpies

Professor de les Escolàpies

És professor a les Escolàpies Figueres i aquest curs imparteix classes de música als alumnes de 4t a 6è de Primària i de 1r a 4t d'ESO, a més d'economia a 4t d'ESO i castellà a 1r d'ESO. "Estic molt content de viure i de treballar aquí. Soc de Rubí i sempre m'havien dit que els empordanesos tenien fama de ser tancats, però la veritat és que aquí em sento molt a gust, i he trobat persones que considero com a família", es felicita.

Isaak Aguilà relata una anècdota de la gravació del videoclip del tema Raons. "Necessitàvem un cotxe antic d'attrezzo i pensàvem que seria molt complicat trobar-ne un. Al final, el vam trobar més a prop del que imaginàvem, ja que el pare de la cap d'estudis de les Escolàpies en té un", somriu.