l Col·legi Oficial d´Infermeres i Infermers de Girona ha posat en marxa la mostra itinerant "Mà d´infermera". A través del testimoni de 15 professionals de la infermeria, l´exposició destaca els valors d´aquesta professió i la seva aportació a la societat, expressats en vuit grans panells amb fotografies i entrevistes personals a les infermeres. La mostra s´estrena aquesta setmana a l´Hospital de Figueres, on romandrà fins el 18 de març, quan es traslladarà a l´Hospital d´Olot fins el 9 d´abril. Després s´instal·larà durant un mes a Palamós i fins a final de maig es podrà veure a l´Hospital Comarcal de Blanes.

"Mà d´infermera" és un homenatge a totes aquelles infermeres de Girona que en el passat van contribuir a posar la llavor d´aquesta professió, a les que amb el seu dia a dia continuen treballant per fer-la gran i als futurs professionals que es preparen per seguir-la transformant. La mostra està dirigida a ciutadans i professionals de la salut interessats en conèixer què fan, què pensen i què ofereixen les infermeres. Està inspirada en el llibre "Mà d´infermera" que el col·legi professional va editar l´any passat, i que presenta un recorregut per una part de la història de la infermeria a les comarques de Girona explicada en primera persona a través de les vivències de quinze professionals que aporten la seva mirada particular sobre la professió.

Un viatge a través de les mans

Les mans dels 15 testimonis tenen especial protagonisme a la mostra, i són el fil argumental per reflexionar sobre els valors més profunds de la infermeria. Parlen de l´art de cuidar la persona, però també de la necessitat de respondre els reptes actuals, que demanen professionals ben formades, preparades per gestionar, atendre i també evidenciar, a través de la recerca, el resultat de les seves aportacions.

Darrere la mirada d´aquestes quinze mans i perfils, amb testimonis veterans i novells, hi ha la veu de les més de 3.500 infermeres i infermers que des dels diversos àmbits, serveis i nivells assistencials exerceixen a les comarques gironines i que, en definitiva, conformen la força del Col·legi Oficial d´Infermeres i Infermers de Girona.