El consell directiu de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha donat el vistiplau aquest dimecres a la candidatura que ha presentat l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera. La proposta del batlle, acceptada de manera consensuada entre la directiva, s'haurà de defensar i sotmetre a votació en la propera assemblea general de l'entitat municipalista, que tindrà lloca a Tàrrega el 15 de març. Així ho ha explicat el president provisional de l'AMI, Jordi Gaseni, qui ha explicat que, de moment, no hi ha altres candidatures amb qui Cervera hauria de competir. Tot i això, se'n poden presentar fins a 48 hores abans de la celebració de l'assemblea. Si la proposta de Josep Maria Cervera tira endavant, el batlle gironí rellevaria Neus Lloveras al capdavant de l'entitat, després de la seva renúncia el passat 7 de febrer. Com a número dos de Cervera hi hauria Annabel Moreno, alcaldessa d'Arenys de Mar, que passaria a ostentar la vicepresidència primera de l'AMI.

El tàndem format per Josep Maria Cervera (PDeCAT) i Annabel Moreno (ERC), el completaria també l'alcalde d'Argentona, Eduard Calvo (CUP), com a vicepresident. L'actual president en funcions de l'AMI, Jordi Gaseni, ha explicat que la resta de noms que els hauran d'acompanyar s'acabarà de perfilar en els propers dies i la candidatura completa es presentarà en l'assemblea general el proper dia 15 de març.

Tot i el vistiplau de la directiva, encara hi ha temps perquè altres candidatures es puguin presentar. Amb tot, Jordi Gaseni ha destacat el "consens i unitat" entre els alcaldes que ha despertat la proposta de Cervera. El dia 15 també s'escollirà una nova executiva. A l'assemblea hi estan convocats els 839 associats de l'AMI (municipis, consells comarcals i altres organismes), dels quals 787 són ajuntaments.

Jordi Gaseni també ha explicat que serà en el marc de l'assemblea general quan l'entitat definirà el seu nou full de ruta com a entitat "aglutinadora" del món municipal, tenint en compte el moment polític que viu el país.

El president en funcions ha explicat que els alcaldes de l'AMI confien que hi haurà acord de govern en els propers dies. "Som optimistes de mena", ha destacat". Per Gaseni, "és molt important per tot allò que ens hi estem jugant", però també ha destacat que la creació d'un nou govern és una "necessitat" pels mateixos municipis.

L'expresidenta Neus Lloveras, present en la reunió d'aquest dimecres a Santa Maria d'Oló amb una trentena més d'alcaldes, hauria complert dos anys en el càrrec el pròxim mes d’abril, quan va succeir a Carles Puigdemont a la presidència.