Ha començat a Castelló d´Empúries una campanya informativa dirigida al conjunt de la població, i que té per objectiu donar a conèixer el que serà la recollida de la fracció orgànica a totes les llars del municipi i que de manera efectiva s´iniciarà el proper dia 2 d´abril.

Aquesta recollida de la nova fracció orgànica, que fins ara només es feia als grans productors, s´efectuarà amb contenidor de carrer dels quals se´n posaran prop de 150 unitats de 2.200 l, i que tindran com a principal característica disposar d´una clau sense la qual els usuaris no podran accedir al seu interior per dipositar-hi els residus. Amb això es pretén que el residu recollit sigui d´alta qualitat i tingui en conseqüència un baix percentatge d´impropis.

La campanya de comunicació que farà l´Ajuntament consistirà en un punt d´informació itinerant que al llarg de 28 dies se situarà en diferents llocs d´especial afluència de la població com ara la plaça dels Homes, el mercat d´Empuriabrava, el Centre Cívic o la sortida de les tres escoles del municipi. És en aquests punts on, a banda d´informar de les característiques d´aquesta nova recollida i de la conveniència que cadascú la faci correctament a casa seva, es donarà a tots els usuaris que ho sol·licitin una clau per obrir els contenidors de carrer, un cubell airejat de 10 l per posar a la cuina, un paquet de bosses compostables així com un petit obsequi consistent en una flor de temporada.

Val a dir també que per a la realització de la campanya s´ha comptat amb un ajut de l´Agència de Residus de Catalunya que ha facilitat l´adquisició de 6.000 cubells airejats així com també la contractació d´un equip d´educadors ambientals que atendran al punt d´informació a peu de carrer.

De manera paral·lela a la col·locació dels contenidors de fracció orgànica, es completarà també la renovació del conjunt de la fracció resta amb 60 noves unitats, i de la qual se´n feu una primera fase aquest passat estiu de 2017.