Fa uns dies, tot passejant per Mornau, en Jordi va pensar que valdria la pena fer una activitat de manteniment de la closa de Mornau, ara que l'APNAE n'és custodi, arrel de signar l'acord amb la Fundació Catalunya - La Pedrera. El "Cigonyes de nou", l'estrucutra dissenyada per a que les cigonyes hi facin niu, anava quedant ocult pels freixes, abundants a la zona i en clara expansió. Vàrem convocar una jornada de voluntariat. I el matí del dia 18 de febrer, una colla ens hem posat mans a la feina.

En Gerard ha fet de “Leatherface”, afortunadament una mica més asserenat que l'original, l'Àngels, en Manel, en Joan i en Josep hem anat desbrossant les conseqüències de ràpida i efectiva actuació. En Jordi dirigia les operacions i col·laborava amb el seu fantàstic matxet. La Magda feia de cistellera, tot preparant les bases dels futurs nius. L'Otger i l'Hug, armats de potents tisores de podar, s'esforçaven en la neteja de brots i branquillons.

Acabada la feina ens hem enfilat a l'estructura alliberada i hem deixat ben preparats alguns del nius. Ara només falta que les cigonyes responguin a la crida.