La seu de la UNED a Figueres ofereix diferents cursos als majors de 50 anys: 'Entreteniments matemàtics' on el professor Lluís Sabater acostarà la ciència a la vida quotidiana; el curs 'Aliments de sempre, vistos com mai' analitzarà i descobrirà la nutrició des de la cuina diària amb la nutricionista Natàlia Rodríguez i a Descobrim els espais naturals, Josep Maria Dacosta explicarà el món de la geologia, la fauna i la flora del nord-est de Catalunya.

Els cursos a Figueres formen part d'una quinzena d'activitats formatives adreçades a un públic sènior de + 50 anys, amb les que la UNED Girona fa una aposta per la formació al llarg de la vida. Les activitats, que començaran a partir del març, tenen el període d'inscripció obert. A la UNED Girona el llibreter saltenc Guillem Terribas impartirà el curs a la UNED Hi havia una vegada el cinema. Aquesta activitat, dins de la UNED Sènior, acostarà els majors de 50 anys al setè art. El mateix constarà d'unes sessions sobre la història i l'evolució del cinema, mitjançant fragments del pel·lícules i col·loquis per debatre'ls. Juntament a 'Hi havia una vegada el cinema', la seu de la UNED a Salt acollirà el curs 'Com entendre l'art des de les idees i el pensament' amb el professor Quim Moret.

La resta de cursos es distribueixen als altres centres de la UNED a comarques gironines. La seu d'Olot acollirà aquest segon semestre un curs d'Anglès que tractarà temes com el cinema, la música i la gastronomia conversant en anglès; 'L'Europa del segle XX' a càrrec de Quim Moret, que explicarà un dels segles més convulsos que ha viscut l'home; i 'Coneguem el nostre entorn' on Jordi Espadalé donarà a conèixer l'entorn natural més proper, la Garrotxa. Aquestes tres formacions s'uneixen als cursos UNED Sènior ja iniciats, sobre Informàtica avançada i Francès.

Pel que fa a les altres seus de la UNED a comarques gironines, Palafrugell acollirà el curs 'Com tenir ocells al cap', que en altres ocasions ha tingut molt d'èxit, on l'ornitòleg Jordi Sargatal i un equip d'especialistes acostaran el món dels ocells