Els alumnes de tercer d'ESO de l'Institut de Vilafant han viatjat a Polònia, a la ciutat de Szczecin, en el marc d'un projecte europeu Erasmus+ anomenat I-Youth, joves per la innovació. A través d'aquesta experiència internacional, han pogut treballar durant una setmana amb alumnes de diferents institucions d'arreu d'Europa: Grècia, Polònia, Itàlia, Romania i Hongria.

I-Youth és un projecte molt obert d'experimentació i empoderament de l'estudiant, que permet als adolescents fer un treball de camp i escollir en què volen treballar a l'institut.

Millorar la societat

Millorar la societat

"És molt interessant treballar per projectes en els centres educatius, però l'I-Youth va més enllà i vol que els estudiants escullin en què volen aprofundir, què volen millorar de la societat més propera, com ho volen fer i amb qui han de contactar per fer-ho", explica el director de l'Institut de Vilafant, Jordi Montero, en nom de l'equip de professors que està al capdavant del projecte.

També hi afegeix: "Aquesta setmana ha servit per comprovar que quan es treballa amb innovació, sorgeixen dubtes i problemes que s'han de resoldre reconduint situacions i implicant institucions municipals, governamentals i nacionals, entitats públiques o privades que permetin crear aliances per tirar endavant els projectes".

Durant els pròxims mesos, toca acabar de desenvolupar tots els projectes, en la mesura del possible, posant-los en pràctica. El pas següent serà avaluar-los per tal d'analitzar les millores que cal introduir, amb l'objectiu de donar continuïtat a futurs Erasmus+ amb la implicació de l'institut vilafantenc.