13 de febrer de 2018
13.02.2018
40 Años
40 Años
Girona

Les temperatures cauen en picat i hi ha glaçades arreu

A Girona hi ha una mínima de -5,3 i a Sant Pere Pescador hi ha 2 graus

13.02.2018 | 09:58
A Verges a les vuit del matí hi havia 0°C. gebrada

Les temperatures han viscut una davallada important avui a les comarques gironines.

Els registres mínims han caigut en picat i moltes màximes a les nou del matí no superen el llindar del 0 graus, sinó que encara estan per sota.

Entre les mínimes més destacades hi ha un cop més el municipi de Das on altre cop s'han superat els 20 graus negatius, assolint els -20,5.
Pel que fa a la resta de la província, cal destacar que a Olot han tingut una mínima de prop de 8 graus sota zero, a Puigcerdà de 14,2 sota zero, a Cabanes de -4,7 o a Girona ciutat de 5,3 sota zero.

Aquestes temperatures han comportat fortes gelades que han deixat moltes cotxes amb una bona capa de glaç, camps i carreteres blanques, entres altres.

Avui cal anar ben abrigat amb guants i bufanda per fer front a la situació de fred.

Fins i tot, avui s'ha vist gebrades i temperatures sota zero arran de costa. A Castell - Platja d'Aro s'han arribat als -2,4 graus.
Aquesta situació ha provocat plaques de gel en algunes vies i de fet, des del Servei Català de Trànsit, aquest matí es demana precaució alhora de circular per moltes vies que ahir van veure que hi queia neu o calamarsades.
A les comarques de Girona, la via que pot generar algun ensurt per plaques de gel és l'Eix Transversal. En el tram que de la C-25 que uneix Espinelves i el Coll de Revell.

A banda del gel, encara hi ha problemes per neu en un parell de carreteres gironines. Es tracta de la C153 a Sant Feliu de Pallerols i la GIV5201 a Viladrau. Aquí és obligatori l'ús de cadenes.

Quant a l'afectació dels centres escolars, hi ha 26 alumnes que han vist afectat el seu transport escolar a causa de la neu, en concret, els que van a la ruta Viladrau - Institut de Taradell, segons informa Protecció Civil.

La previsió és que avui els termòmetres quedin curts.

Aquest matí, des dels Aiguamolls de l'Empordà es podia veure el Canigó ben nevat


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema