La impulsora del restaurant Ca la Francisqueta de Llers, Francisqueta Bagó Giró, ha mort a principis d’aquest mes de febrer als 96 anys d’edat després de passar els darrers dies de la seva vida ingressada en diversos centres. La Francisqueta va ser un dels referents que va tenir la cuina empordanesa durant els anys vuitanta i actualment és la seva descendència qui porta el restaurant llersenc. El reconeixement a la feina dels responsables del restaurant ha portat fins a Llers gent d’arreu de la geografia catalana i fins i tot de la Catalunya Nord.

Nisetu i Isabel, fills de la Francisqueta, han escrit aquesta nota d’agraïment: “Com no podia ser d’una altra manera, la família Sáenz i Bagó voldria manifestar el seu agraïment al centre sòciosanitari Bernat Jaume de Figueres, on la nostra mare va estar ingressada un any. També, a la residència Pla de Martís (Esponellà). Vagi el nostre agraïment pel bon servei durant l’any que hi va estar ingressada. I, com no, aquests tres anys a la residència Doctor August Pi i Sunyer de Roses, felicitar i agrair absolutament a tota la tripulació d’aquest centre.

Moltes gràcies per la paciència que teniu amb tots els residents, excel·lent tracte i professionalitat. Gràcies a tots”.