Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Palau-saverdera i els responsables de l’empresa Neòpolis ja han analitzat les 142 propostes que els veïns van fer arribar perquè fossin incloses en els pressupostos participatius.

Hi ha 41 propostes descartades perquè no s’ajusten a la normativa del procés, 46 propostes que no passen a la fase següent perquè ja s’han implementat, s’estan implementant o la seva implementació és més o menys imminent i 55 propostes que continuen endavant.

De les 55 propostes que continuen endavant, n’han sortit 26, després d’agrupar-les per evitar duplicitats. Són les següents:

Espai de serveis polivalent a la zona esportiva (bar, magatzem)Grades al camp de futbolCircuit per córrer a la zona esportivaSkateparcColumbari al cementiriMillores al dispensariPàrquing per a autocaravanesMobiliari urbà al Jardí de la GeneralitatPunt de recarrega de vehicles elèctricsFont a la pista poliesportivaParallamps a edificis municipalsPunt de recollida de poda al Mas IsachMillorar l’accés i l’aparcament a la zona esportivaEspai d’esbarjo a la zona esportiva / vial del Mas OriolReurbanitzar la placeta de l’antic dipòsit de gas (c/cap de Creus)Enderrocar l’estació transformadora de can LluentRepavimentar la plaça CatalunyaMillores a l’entorn de la Font de DaltPavimentar el carrer de la PlaçaEvitar petites inundacions al carrer Sant OnofreRepavimentar la plaça del Rall i el carrer PaníPavimentar un tram del carrer CiutatEsquena d’ase a la cruïlla del camí de la Creu amb BellavistaEnllumenat al vial del Mas OriolItinerari saludableCircuit paisatgístic a la sureda del Bach

El dia 22 de febrer, a les 19.30h, a la sala de ball del Centre Cívic, hi haurà un taller participatiu, obert a tothom, per prioritzar entre les 26 propostes que ara han estat acceptades. D’aquest taller, sortiran 10 propostes que se sotmetran a la fase de votació. Les votacions es faran durant el mes d’abril i podran votar les persones de més de 16 anys, empadronades al poble.

Finalment, l’Ajuntament executarà les propostes més votades i se’n faran tantes com donin de si els 35.000€ que estan reservats per a aquesta finalitat. Si la proposta més votada consumeix els 35.000€, només s’executarà aquesta proposta; mentre que si es pot fer amb menys diners, deixarà espai perquè es puguin executar les propostes següents de la llista de les més votades.