12 de febrer de 2018
12.02.2018
40 Años
40 Años
L'Escala

Un flautista per a l'alliberament dels presos polítics

El músic i cantautor escalenc Ramon Manent va començar per Reis una protesta al carrer que repeteix cada dijous i divendres al vespre

15.02.2018 | 10:44
Un flautista per a l'alliberament dels presos polítics

El dia de Reis al matí, el músic i cantautor escalenc Ramon Manent es va despertar i va veure que els Reis d´Orient li havien portat un encàrrec: expressar la protesta social davant dels presos polítics. "La vigília, el jutge havia denegat la llibertat a l´Oriol Junqueras i vaig pensar que havia de fer alguna cosa per mostrar l´enuig", confessa. Diu que es va comprometre amb ell mateix a sortir, cada dia, al carrer amb la seva flauta de bec per tocar el Cant dels ocells al migdia, "com a senyal que estem en una situació que no és normal", afegeix Manent. El primer dia eren una dotzena de persones i, després d´una setmana seguida cada dia al migdia, va decidir canviar l´horari "perquè semblava que a les vuit del vespre podria tenir més èxit", va pensar el promotor de la iniciativa.

Aportació de voluntaris
Ara només ho pot fer els dijous i divendres i normalment hi assisteix una vintena de persones com a màxim. "Ens trobem i comentem les últimes injustícies comeses per l´Estat espanyol sobre el poble català", argumenta Ramon Manent, un personatge conegut al poble de l´Escala i que s´ha caracteritzat pel seu ideari catalanista.

Altres voluntaris s´ofereixen per amenitzar les trobades de protesta per aquesta situació d´excepcionalitat que viu Catalunya. Per exemple, Eduard Casas i Maria Rosa Pous reciten poemes per amenitzar les concentracions. "Van passant coses diferents cada setmana per anar testimoniant que això no és normal", resumeix.

Durant una estona, fins a quarts de nou del vespre, fan catarsi col·lectiva amb l´objectiu de fer sentir el seu malestar per la presència de presos polítics allunyats de les seves famílies i els éssers més propers i estimats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema