08 de febrer de 2018
08.02.2018
40 Años
40 Años
Borrassà

Borrassà aprova el pla de desplegament d'una xarxa d'accés de fibra òptica

Es preveu començar les obres tot seguit i dur-les a terme en un termini d´uns cinc mesos.

08.02.2018 | 15:03

Ajuntament de Borrassà havia mantingut diversos contactes demanant el desplegament d´una xarxa de fibra òptica al municipi amb l´objectiu de garantir l´accés de la ciutadania a aquest servei, bàsic pel reequilibri territorial i molt important en la gran majoria d´àmbits: l´educatiu, el sanitari, l´econòmic, el cultural, el de lleure i oci, entre altres aspectes de la vida quotidiana. Val a remarcar, a més, la importància que té en la innovació i en l´obertura de noves oportunitats i possibilitats que ajuden al progrés social i econòmic de la població.

I aquest dimarts, 6 de febrer, en el ple ordinari, l´Ajuntament ha aprovat el Pla de desplegament d´una xarxa d´accés de nova generació mitjançant fibra òptica al poble, que desplegarà la companyia Telefònica de España.

L´alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, ha dit que "és una bona notícia perquè contribueix a igualar les condicions de vida de les persones que viuen a Borrassà amb les que viuen en indrets més poblats, eliminant d´aquesta manera la bretxa digital". I ha afegit que "donarà oportunitats noves i, segurament, n´hi haurà d´imaginatives, per encarar el futur amb les millors perspectives possibles. En definitiva, una nova eina al servei de les persones per millorar la seva qualitat de vida i el seu desenvolupament personal, social i professional".

Una vegada feta l´aprovació i completats els tràmits corresponents, la companyia preveu començar les obres tot seguit i dur-les a terme en un termini d´uns cinc mesos.

Les xarxes d´accés de Nova Generació (NGA) són les noves xarxes d´accés basades en connexions de fibra òptica fins a la llar, o fins a punts propers als habitatges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema