06 de febrer de 2018
06.02.2018
40 Años
40 Años
Navata

Navata busca la cohesió urbana amb la redacció del nou POUM

L'Ajuntament va començar el pla urbanístic l'any 2015 i el tindrà acabat abans de les eleccions

06.02.2018 | 12:13

El darrer ple de l´Ajuntament de Navata de l´any passat va aprovar inicialment el Pla d´Ordenació Urbanística Municipal (POUM), juntament amb l´Estudi Ambiental Estratègic. Ara, els veïns afectats es troben immersos en el període de presentació d´al·legacions. Es tracta d´un projecte que durarà tot aquest mandat, ja que es va iniciar l´any 2015 i és previst que finalitzi cap a les pròximes eleccions municipals. En qualsevol cas, l´objectiu d´aquest POUM és ser "una eina d´endreça i de cohesió de la zona urbana", evitant ser un focus de creixement, segons apunta l´alcalde de Navata, Jaume Homs.

"Serà un procés complicat, que ens portarà un temps de debat", adverteix l´alcalde navatenc, el qual, quan va accedir al càrrec, als anys vuitanta, es va trobar amb unes Normes Subsidiàries, que es van actualitzar l´any 1998. "Calia redactar aquest POUM, ara, ja que estàvem treballant amb una figura totalment obsoleta", diu Homs.

Igualment, en el mateix ple, es va aprovar suspendre l´atorgament d´aprovacions, de llicències de parcel·lació de terrenys, d´edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions, d´instal·lació o ampliació d´activitats o usos concrets i altres autoritzacions sectorial a les àrees en les quals les noves determinacions per a elles previstes suposin modificació del règim urbanístic vigent. La durada de la suspensió és d´un any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema