Lluís Pujol ha complert una dècada a l’alcaldia de Masarac i Vilarnadal. Hi va accedir amb les sugles del PSC i el 2015 es va presentar per CiU -ara PDeCAT-. Aquest mandat governa en solitari, després que només es presentés una llista als comicis.

- On posaran el focus aquest any 2018 en l'acció de govern?

- Anirem arreglant les coses més necessàries del municipi. Tenim dos nuclis i hem d'anar fent coses a tots dos llocs per conservar-los. L'any passat vam cobrir les necessitats del poble de Vilarnadal, mentre que aquest any ens fixarem més en Masarac. Davant de la manca d'espai per als vehicles, crearem una zona d'aparcament. A través d'una subvenció de la Diputació, asfaltarem els camins que van fins als dipòsits i que requereixen una millora. Després, intentarem reparar la coberta de l'església de Vilarnadal, perquè hi ha goteres i el teulat està força malmès -fa dos anys vam fer la coberta de Santa Maria de l'Om, a Masarac. Suposo que arribarem a una entesa amb el Bisbat per poder finançar les obres. Dins d'aquest any, volem fer un rentat de cara tant de Vilarnadal com de Masarac, millorant les entrades dels dos pobles. Ja tenim pràcticament tot l'enllumenat passat a LEDs, cosa que ens porta un estalvi important, de fins un 40%.

- Paral·lelament, també s'han posat a treballar en les franges de protecció antiincendis. S'estan fent bé les coses al territori per fer prevenció després de l’últim foc del 2012?

-Sí, hem passat un any de molta de sequera i aquí no hem patit cap incendi. Això vol dir que alguna cosa funciona bé. Hem de tenir cura, perquè ja hem patit dues experiències, com els incendis del 1986 i 2012, que ens van fer mal. No obstant, considero que hi ha pocs ajuts i n'hi hauria d'haver més. Hem de crear franges de protecció, perquè tenim la muntanya a darrere del poble que genera un perill.

- Ha començat a pensar què farà l'any vinent, que hi ha eleccions municipals?

- Encara mo m'he acabat de decidir perquè falta un any i mig per a les eleccions del 2019, però estic disposat a fer quatre anys més si els veïns així ho consideren. Això s'ha de deixar a mans del poble. A mi, encara em queda il·lusió per fer quatre anys més. I prou.