L’Escola Oficial d’Idiomes de Figueres i el Cineclub Diòptria reprenen un any més la col·laboració que permet portar a les pantalles figuerenques cinema d’autor en versió original amb entrada lliure. Aquesta proposta s’emmarca en les activitats complementàries a les classes que l’EOI ofereix al seu alumnat com a complement a l’estudi dels idiomes que s’imparteixen a l’escola. Per la seva banda, el Cineclub Diòptria presta el seu assessorament per tal que la tria estigui basada en cinema d’autor de qualitat i del grat del nombrós públic amb el què habitualment compta aquesta iniciativa.

Com ja és habitual els tres dijous del cicle, el Cineclub Diòptria trasllada les projeccions de La Cate al Catcinemes i avança el seu horari mitja hora. Així, les projeccions dels dies 8, 15 i 22 de febrer tindran lloc a les 20.30 h i l’entrada serà gratuïta.

El cicle s’inicia el dijous 8 de febrer amb You’re ugly too (Entre los dos), l’òpera prima del director irlandès Marc Noonan que compta amb una important dosi de bellesa fotogràfica i subtil emotivitat.

En Will rep la llibertat condicional arran de la mort d’un familiar per tal de cuidar a seva neboda Stacey, òrfena a causa de la mort de la seva mare. Mentre es dirigeixen cap al centre d’Irlanda i intenten ser una família, es trobaran amb un seguit d’obstacles amb els que no comptaven.

La sessió del 15 de febrer serà la dedicada a la multipremiada pel·lícula francesa, 120 battements par minute (120 pulsaciones por minuto) de Robin Campillo. Ambientada al París de primers dels anys 90, el film gira entorn a un grup de joves activistes que intenta generar consciència sobre el SIDA. Un nou membre del grup, en Nathan, quedarà sorprès per la radicalitat i energia d’en Sean, que gasta el seu darrer alè en la lluita. Una proposta que es mou al límit de l’excés i el descontrol, on com a espectadors se’ns convida a compartir amb els personatges la seva ira, febre i, fins i tot, la seva suor.

El cicle es clourà el 22 de febrer amb Tschick (Goodbye, Berlín) la road movie en clau de comèdia de Fatih Akin, on en Maik, un noi de 14 anys marginat per la seva classe, creix al si d’una d’una familiar rica i disfuncional a Berlín. Durant les vacances d’estiu, la seva mare alcohòlica ingressa a rehabilitació mentre el seu pare s’absenta amb el seu jove ajudant amb motiu d’un presumpte viatge de negocis. En Maik està sol a casa, a la piscina, fins que l’Tschick, un jove immigrant rus nou company de classe, apareix amb un cotxe robat i es llancen junts a la carretera sense cap pla aparent.