Gairebé 200 alumnes de batxillerat, provinents de nou centres educatius de les comarques gironines i del Vallès Oriental, han participat en la I Jornada de literatura catalana i batxillerat Ex libris, i que ha tingut lloc a la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona. Els centres de l'Alt Empordà que han estat presents en la trobada són l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres i l'Institut Illa de Rodes de Roses.

En la inauguració hi ha participat la directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Rosa Artigal, i el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco. En dos espais diferents hi ha hagut dues conferències d'obertura, «Però ningú no se'n podria témer en fent sa via... o fer de la literatura, vida», a càrrec de Laura Borràs; i «L'experiència de la literatura: propostes per a un curs», a càrrec d'Enric Iborra.

Posteriorment, han tingut lloc tallers de forma paral·lela amb la participació d'alumnes i autors, al voltant de temes com la poesia, l'escriptura, la glosa, i al voltant d'escriptors i obres com Aurora Bertrana o Tirant lo Blanc. Han format part dels tallers i conferències autors com Josep Pedrals, Vicenç Pagès, o Oriol Ponsatí.

Els centres assistents a la jornada, a part del Deulofeu i l'Illa de Rodes, són l'Institut Vallvera (Salt); l'Institut Vilablareix; l'Institut Ridaura (Castell-Platja d'Aro); l'Institut Pere Alsius (Banyoles); l'Institut Frederic Martí i Carreras (Palafrugell); l'Institut Lauro (Les Franqueses del Vallès), i l'Institut Jaume Vicens Vives (Girona).