L'Ajuntament de l'Escala ha renovat el conveni per continuar sent un dels principals impulsors del Projecte Sèpia, creat fa dos anys per tal d'afavorir la conservació i reproducció dels cefalòpodes a la badia de Roses.

Aquest serà el tercer any del projecte, coordinat pel biòleg Boris Weitzmann i el pescador escalenc Isaac Moya. Des del primer moment, l'Ajuntament de l'Escala ha estat un dels impulsors principals i aquest dimecres, amb la renovació del conveni, el consistori es compromet a aportar 7.260 euros per a la seva continuïtat.

L'any passat es van salvar unes 800.000 sèpies i calamars, a través d'un sistema d'incubadores que permet rescatar els ous dipositats a les xarxes dels pescadors.

Des del primer moment, aquest projecte ha volgut incidir en diversos àmbits, des de l'aspecte mediambiental de garantir la reproducció dels cefalòpodes a la zona, fins al vessant educatiu, turístic i econòmic. En aquest sentit, s'han impulsat campanyes de sensibilització ciutadana i unes jornades gastronòmiques de la Sèpia, entre altres accions paral·leles.