El grup local 62 de l'Alt Empordà d'Amnistia Internacional (AI) naixia a Figueres, ara fa prop de 30 anys. Durant tot aquest temps el grup ha procurat matenir-se fidels als principis d'AI, sense deixar de banda les conviccions de les persones que integren aquest grup. Així doncs, s'ha treballat tant en les accions proposades per l'organització mare, com en molts aspectes de conscienciació i divulgació de l' àmbit local. El desacord amb algunes decisions preses per AI respecte l'actualitat, fa que el grup altempordanès decideixi plegar.

"Com a grup, no podem continuar fent aquesta tasca: continuem creient fermament en la defensa dels drets humans, però dubtem de la imparcialitat i la independència d´AI en alguns casos; i no podem, d´ara endavant, defensar algunes decisions preses per AI que ni entenem ni compartim", diuen des de Figueres. El grup plega però continuarà implicant-se en la defensa dels Drets Humans, des d'altres plataformes o a títol individual.

"Tenim la convicció que la prepotència s'ha de combatre, sobretot amb la informació; que els abusos no poden restar en la invisibilitat i el silenci; que la impunitat ha de ser erradicada de tal manera que qualsevol persona, grup, col·lectiu o comunitat pugui viure lliure i en pau", diuen. Des de l'ara dissolta Amnistia Internacional de l'Alt Empordà diuen que alguns posicionaments de l'organització envers casos que coneixen d'aprop -en una referència a la situació viscuda a Catalunya des de l'1 d'octubre- els fa dubtar que els posicionaments en altres casos més llunyans dels quals no tenen tanta informació, tampoc siguin ni imparcials ni independents.