L’associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (APNAE) i el Grup Natura de la Iaeden-Salvem l’Empordà organitzen, aquest cap de setmana, dues activitats per fer recomptes dels ocells. D’una banda, aquest divendres, 12 de gener, se celebrarà al parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà el cens d’ajocadors d’aus hivernants, que durarà des de les quatre de la tarda a dos quarts de set del vespre. Durant el mes de gener, a tot Catalunya, es realitza aquest cens. Algunes de les espècies d’ocells que s’han de censar s’ajunten al vespre per crear ajocadors i passar la nit agrupats. L’objectiu d’aquest cens és fer el recompte d’aquests ajocadors de corbs marins, esplugabous o arpelles que hi ha a la comarca.

El punt de trobada d’aquesta activitat serà el Centre d’Informació del Cortalet, i cal portar prismàtics. És una activitat gratuïta i oberta a tothom, però es demana tenir un mínim de coneixement en identificació d’ocells per poder prendre-hi part.

Durant el gener a tot Catalunya es realitza el cens d’ocells aquàtics hivernants. A la comarca, aquest cens es farà aquest dissabte, de les vuit del matí a les dues del migdia. El lloc de trobada es concretarà amb cada participant.

Els interessats a fer aquests censos s’han d’apuntar al telèfon 972 45 46 72 o al correu electrònic apnae@apnae.org, abans del dia 11 d’aquest mateix mes de gener.