11 de gener de 2018
11.01.2018
40 Años
40 Años
Vilafant

Vilafant adequa un tram de la riera afavorint el creixement d'arbres autòctons

S'ha fet una desbrossada general de vegetació, s'han retirat arbres morts i caiguts i també s'han eliminat les espècies vegetals invasores

11.01.2018 | 11:02
El tram de riera on s´ha actuat

Agència Catalana de l´Aigua (ACA) i l´Ajuntament de Vilafant han finalitzat els treballs per adequar un tram de 900 metres de la riera d´en Serra (conca de la Muga) dins de la zona urbana d´aquesta localitat. Amb un cost proper als 5.900 euros, l´ACA ha finançat el 80% de l´actuació i el consistori ha aportat el 20% restant.

Els treballs, ja finalitzats, s´han dut a terme des del creuament de la riera amb l'autopista AP-7 fins 250 metres aigua amunt de la confluència amb la riera de Les Costes i han consistit en la desbrossada general de vegetació de forma selectiva, la tala d´arbres i arbustos al·lòctons, l´aclarida selectiva d´arbres, de rebrots o podes, la retirada d´arbres morts o caiguts i l´eliminació de canyes. L´actuació ha culminat amb la plantació d´arbusts o arbres autòctons.

Les mesures dutes a terme garanteixen la circulació de l´aigua i minimitzen els riscos en cas d´avingudes. Així mateix, els treballs també afavoreixen la proliferació d´espècies vegetals de ribera pròpies d´aquest ecosistema.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema