L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Vilafant han finalitzat els treballs per adequar un tram de 900 metres de la riera d’en Serra (conca de la Muga) dins de la zona urbana d’aquesta localitat. Amb un cost proper als 5.900 euros, l’ACA ha finançat el 80% de l’actuació i el consistori ha aportat el 20% restant.

Els treballs, ja finalitzats, s’han dut a terme des del creuament de la riera amb l'autopista AP-7 fins 250 metres aigua amunt de la confluència amb la riera de Les Costes i han consistit en la desbrossada general de vegetació de forma selectiva, la tala d’arbres i arbustos al·lòctons, l’aclarida selectiva d’arbres, de rebrots o podes, la retirada d’arbres morts o caiguts i l’eliminació de canyes. L’actuació ha culminat amb la plantació d’arbusts o arbres autòctons.

Les mesures dutes a terme garanteixen la circulació de l’aigua i minimitzen els riscos en cas d’avingudes. Així mateix, els treballs també afavoreixen la proliferació d’espècies vegetals de ribera pròpies d’aquest ecosistema.