La presentació del rellotge mecànic de l'església de Sant Pere de Figueres, després de la seva restauració, ha aixecat molta expectació aquest dimecres, 10 de gener, en un acte al Museu de la Tècnica de l'Empordà.

Pere Padrosa Puignau i Margarita Pierre Mallol, presidents de la Fundació Privada Padrosa-Pierre; Miquel Àngel Ferrés Fluvià, actual rector de la Parròquia de Sant Pere de Figueres; Mn. Josep Taberner Vilar, antic rector de la Parròquia de Sant Pere; l'alcaldessa Marta Felip, i les persones que han fet possible la recuperació de la peça han parlat sobre la importància que el rellotge pugui mostrar-se, ara, a tota la ciutat, i que funcioni a la perfecció.

Aquests passats mesos, s'ha formalitzat un acord entre la parròquia de Sant Pere de Figueres i la Fundació Privada Pere Padrosa Puignau-Margarita Pierre Mallol, per tal de recuperar el rellotge de la seva antiga situació dins el campanar, procedir a restaurar-lo, i en aquest acte retornar-lo a la ciutat amb la seva incorporació a l'exposició permanent del Museu de la Tècnica de l'Empordà.

La vida de la Parròquia de Sant Pere de Figueres comença a l'any 1020 i durant els seus gairebé 1000 anys d'història s'ha anat ampliant i transformant de la mateixa manera que també ho ha anat fent la ciutat. De tots aquests episodis de transformació, un dels més importants va ser conseqüència de la Guerra Civil espanyola, ja que va estar cremant durant una setmana seguida i en va malmetre enormement la seva infraestructura.

L'any 1937, i després d'una acurada tasca de desmuntatge pedra per pedra del que en va quedar en peu, es va començar la seva restauració. En aquests treballs cal incloure-hi també un dels objectes que en formaven part, com ara el rellotge del campanar. La modernització i l'era digital varen deixar pas al fet que el control de les campanes de l'església el portés un rellotge digital molt més modern i àgil, per tant el rellotge mecànic va quedar parat i sense funcionar. Les seves manetes, gràcies a la restauració, tornen a marcar les hores.