09 de gener de 2018
09.01.2018
40 Años
40 Años
Castelló d'Empúries

Preocupació a Castelló d'Empúries per l'estat del mas Llebrer del Trabuc

L'Ajuntament vol instar el propietari perquè prengui mesures de seguretat

09.01.2018 | 10:39
El mas del Trabuc

El Mas Llebrer, del Trabuc, a l´entrada d´Empuriabrava, ha generat darrerament mostres de preocupació per part de veïns del municipi, davant de l´estat en què es troba l´edifici. L´alcalde de Castelló d´Empúries, Salvi Güell, apunta que es tracta d´un espai privat i que, ara mateix, no s´ha presentat cap projecte per rehabilitar-lo. "Mentrestant s´hauria de mantenir en un estat que no fos perillós i no s´hi hauria de poder entrar; insistirem per fer requerir al propietari que ho mantingui en un estat que no suposi perill", diu el batlle castelloní.

Projecte inicial
El mes de març farà deu anys que s´anunciava que, a la zona del Trabuc, s´hi havia de fer un hotel de luxe de quatre estrelles superior, amb 75 habitacions, una zona d'spa de 500 m2 i una sala polivalent per a congressos i banquets per a 300 persones gràcies a un acord entre l'Ajuntament i els propietaris del Mas Llebrer, que són també els de l'Hotel Port Salins d´Empuriabrava.

El cost aproximat de l'hotel havia de ser de prop de 8 milions d´euros i, un cop lliurada la llicència d´obres, que seria al cap d´uns sis mesos, l'empresa promotora s'havia compromès a tenir-lo enllestit en un termini de 18 mesos. El nou hotel havia de disposar de 5.000 metres quadrats edificables sobre un superfície de 4.525 m2.

Aquest conveni havia de permetre que la masia del Trabuc passés a titularitat pública i fos un centre cívic. A canvi, el consistori castelloní havia de cedir uns ­terrenys d'aquest mateix sector perquè hi construissin aquest nou equipament hoteler, que havia d´estrenar-se l´any 2010, segons les previsions. Aquesta operació suposava també la reordenació de la zona verda, la qual s´havia d´ampliar en 375 metres quadrats.

Tombat per Urbanisme
El projecte, però, va quedar suspès per la Comissió Territorial d´Urbanisme de Girona l´any 2009. El director general d'Urbanisme a Girona, Pere Solà, explicava que es tractava d´una proposta que la comissió "no ha vist bé" perquè comportava col·locar edificabilitat sobre "la peça d´espai lliure més important de Castelló" sense que es compensés i perquè creien que no era el lloc apropiat per construir-hi un edifici de planta baixa més quatre pisos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema