L'Escola Parc de les Aigües de Figueres ha promogut un ampli programa d'activitats per tal que els alumnes de Cicle Mitjà s'endinsin en el món dalinià i aprenguin i entenguin la vida i l'obra de l'artista surrealista. El "Projecte Interdisciplinari Dalí" ha convertit els nens i les nenes de 3r i 4t en veritables experts de Salvador Dalí.

Una representació d'aquest alumat (Younes, Ainhoa, Adam T, Erika, Mouad, Safae, Sofia, Míriam i Adam G) parla, en nom de tots els seus companys, sobre com han viscut l'experiència de descobrir no només l'obra de Dalí, sinó anècdotes de la seva vida, des que va néixer fins que va morir.

El treball els ha portat, per una banda, fora de l'aula, a visitar indrets de Figueres relacionats amb el pintor, com el carrer Monturiol, el carrer Caamaño, la plaça de la Palmera i l'Institut Ramon Muntaner. Una de les sortides importants ha estat també al Teatre Museu Dalí.

Els alumnes expliquen aspectes de la vida de Dalí, com que la seva mare va morir quan ell tenia 17 anys i que la pèrdua li va causar un patiment molt gran. També comenten, entre moltes altres coses, que quan era petit tenia somnis molt estranys i que els seus pintors favorits eren Miquel Àngel i Rafael. Els alumnes han après que quan topaven amb alguna situació "rara" relacionada amb Dalí havien de substituir la paraula "rara" per "surrealista".

Aquests joves estudiants, fins i tot reciten, un rere l'altre, alguns dels llocs que acostumava a freqüentar l'artista quan estava a Figueres, com la llibreria Canet, la cafeteria Astoria, l'Hotel Duran o el bar Royal.

Interdisciplinari

Interdisciplinari

El projecte, en ser interdisciplinari, ha permès desenvolupar-lo en l'àmbit de totes les matèries: música, educació física, anglès, medi, català, castellà, matemàtiques, plàstica i informàtica. Els aprenentatges han estat molt vivencials, tant a l'escola com fora del centre.

Una de les activitats més divertides que han protagonitzat els nens i les nenes de Cicle Mitjà del Parc de les Aigües ha estat una Gimcana Daliniana, i una de les més creatives ha estat la confecció d'un ciclindre màgic per confeccionar anamorfismes dalinians.