22 de desembre de 2017
22.12.2017

Aquests són els 17 diputats gironins al Parlament

Quatre dels set diputats de Junts per Catalunya s'estrenaran al Parlament, mentre que els quatre d'Esquerra ja hi estaven l'última legislatura

22.12.2017 | 16:21

Tres eleccions en cinc anys han modificat la representació gironina al Parlament de Catalunya, on Ciutadans s´erigeix com el partit que ha guanyat més terreny. Des del 2012, aquesta formació ha passat de no tenir presència a Girona a aconseguir 2 diputats el 2015 i a doblar-los ahir, convertint-se en la tercera força de la demarcació amb el mateix nombre de representants que ERC. El major nombre de diputats, 7, els ha obtingut Junts per Catalunya, mentre que PSC i la CUP han revalidat els que tenien –guanyant més d´un miler de vots els socialistes i perdent-ne prop d´11.600 els anticapitalistes. El PP, que fa dos anys va representar el delegat del Govern espanyol a Girona, Enric Millo, ha desaparegut; igual que Catalunya en Comú-Podem –llavors, Catalunya Sí que es Pot.

Junts per Catalunya

Gemma Geis


Advocada
38 anys
La número 1 de Junts per Catalunya a Girona és una independent, doctora en Dret administratiu (amb Premi Extraordinari) i vicerectora de la Universitat de Girona, on imparteix classes.

Lluís Puig


Director artístic
58 anys
L´últim conseller de Cultura i director ge-neral de Cultura Popu-lar, va ser director artístic del Mercat de Música Viva de Vic i de la Fira Mediterrània de Manresa. Premi Nacio-nal de Dansa 1984.

Marta Madrenas


Llicenciada en dret
50 anys
El 2016 va agafar el relleu de Puigdemont a l´alcaldia de Girona. És llicenciada en Dret i va presidir el Col·legi d´Aparelladors, Arqui-tectes Tècnics i Engi-nyers de l´Edificació de Barcelona.

Narcís Clara


Llicenciat en Matemàtiques
57 anys
Aquest Doctor en Administració i Direcció d´Empreses de Begur, tot i que viu a Girona, és professor de Matemàtiques a la Facultat de Ciències de la UdG.

Lluís Guinó


Llicenciat en dret i Ciències Polítiques
48 anys
Alcalde de Besalú des de 1995, diputat del Parlament des del 2010 i vicepresident 1r de la Mesa el 2017, ha exercit d´advocat durant vint anys a Girona.

Jordi Munell


Llicenciat en Ciències Físiques
52 anys
Alcalde de Ripoll des del 2011 i diputat del Parlament des del 2015, també és diplomat en Comerç exterior. Ha treballat com a professor d´educació Secundària.

Francesc Ten


Llicenciat en filologia catalana
49 anys
Cap del Servei de Publicacions de la UdG i director dels Serveis Territorials de Cultura, el 2014 i el 2015 va ser el coordinador d´Arts escèniques de l´Ajuntament de Girona.


ERC

Dolors Bassa


Llicenciada en psicopedagogia
58 anys
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies des del 2016, va ser secretària gene-ral d´UGT a Girona i regidora d´ERC a l´Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Roger Torrent


Politòleg i Urbanista
38 anys
L´alcalde de Sarrià de Ter des del 2007 ha estat diputat al Parlament les dues últimes legislatures, i va ser el portaveu d´ERC a la Diputació de Girona el 2011 i 2012.

Anna Caula


Entrenadora de bàsquet
46 anys
Va ser la número 2 de Junts pel Sí a Girona el 2015 i, des de llavors, ha estat diputada al Parlament. La seva trajectòria està vincu-lada al bàsquet i ha entrenat l´UNI Girona.

Sergi Sabrià


Llicenciat en polítiques
42 anys
Militant d´Esquerra des del 2007, és regidor de l´Ajuntament de Palafrugell (municipi d´on va ser alcalde del 2007 al 2009) i diputat al Parlament de Catalunya des de 2012.


Cs

Jean Castel


Empresari
51 anys
Va ser regidor i porta-veu de Ciutadans a l´Ajuntament de Girona (2015) i al Consell del Gironès. Fins ara, diputat al Parlament. Gerent i administrador d´empreses del sector financer i immobiliari.

Alfonso Sánchez


Programador Informàtic
31 anys
Va estudiar Enginyeria tècnica en Informàtica de Gestió a la UdG, viu a Tossa, d´on és el portaveu de Cs, i és programador en una multinacional. És diputat al Parlament.

Héctor Amelló


Llicenciat en Belles arts i en Ciències polítiques
40 anys
És regidor i portaveu de Cs a Figueres i conseller comarcal a l´Alt Empordà, a més de tenir càrrecs a la direcció del partit a Girona.

Maria del Camino Fernández


Auxiliar d´infermeria
42 anys
Forma part de l´agrupació de Ciutadans de Salt i assumeix les Relacions institucionals del partit a la província. Va treballar al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.


PSC

Rafel Bbruguera


professor de Filologia catalana
61 anys
Diputat al Parlament des de 2015, va ser senador per Girona des del 2004. Entre 1983 i 1995 va ser alcalde de l´Escala, d´on va ser regidor per primer cop el 1979.


CUP

Natàlia Sànchez


Història i comunicació cult.
34 anys
Regidora de la CUP a Figueres, és sòcia d´una productora audiovisual. Ha coordinat diversos projectes de divulgació del patrimoni històric, natural i artístic.


ELS DIPUTATS GIRONINS A BARCELONA

JXCAT

Carles Puigdemont


Llicenciat en periodisme
54 anys
Fa dos anys, era el 3r de Junts pel Sí a Girona. Diputat del Parlament des de 2006, el gener de 2016 va ser investit 130è president de la Generalitat; deixant l´alcaldia de Girona, on era des del 2011.

Joaquim Torra


Llicenciat en dret
55 anys
Aquest blanenc ocupa l´11è lloc a la llista de Puigdemont. Advocat, exdirector del Born Centre Cultural i, ara, de la «Revista de Cata-lunya». El 2015 el van nomenar president d'Òmnium en substi-tució de Muriel Casals.


Josep Riera


Llicenciat en periodisme
54 anys
Periodista esportiu nascut a Osor (la Selva), que va dirigir el diari El 9 esportiu entre 2003 i 2012, és un altre gironí a la llista de JxCat a Barcelona. En el seu cas, al lloc número 13.


CUP

Ruben Wagensberg


Activista i productor musical
31 anys
L´activista i impulsor de la campanya a favor de l´acollida de refugiats «Casa nostra, casa vostra», està empadronat a Cantallops, on va votar ahir. S´ha estrenat en la política com a número 9 d´ERC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook