21 de desembre de 2017
21.12.2017
40 Años
40 Años
Castelló d'Empúries

Butterfly Park inverteix més d'un milió en unes noves instal·lacions a Roses

En un futur pròxim, el papallonari deixarà Castelló d'Empúries i es traslladarà a un complex que duplicarà l´espai actual

22.12.2017 | 00:13
Butterfly Park inverteix més d'un milió en unes noves instal·lacions a Roses

L´empresa Butterfly Park, de Castelló d´Empúries, segueix amb la voluntat de traspassar les seves instal·lacions a Roses. Aquest canvi de seu comporta una inversió de més d´un milió d´euros, però suposarà augmentar la dimensió de les seves instal·lacions fins a gairebé el doble de les actuals.

Actualment, compten amb més de 2.000 metres quadrats de selva tropical a la carretera Santa Clara sense número. Allà, els animals habiten en semillibertat en un recinte on les plantes ajuden a aconseguir l´ambient adequat i a mantenir el sistema ecològic de manera equilibrada.

Robert Genesse, el propietari d´aquesta empresa, apunta que la seva situació actual a Castelló és complicada. Tot i que és una zona tranquil·la que afavoreix el benestar dels seus animals, el ter­reny està limitat i, a més a més, l´any passat, l´Ajuntament del municipi els va treure 500 metres quadrats de pàrquing per fer una rotonda a la cruïlla amb la carretera vella d´Empuriabrava. "Tots aquests matisos són inconvenients a l´hora de poder fer créixer l´empresa", apunta el propietari, amb més de quinze anys dedicant-se a aquest parc, que és l´únic a Catalunya amb aquestes característiques.

Segueixen a Castelló, de moment

L´empresa seguirà amb la seva activitat habitual a Castelló fins d´aquí a un temps, però, a la llarga, tenen la intenció de traslladar-se. A Roses, els terrenys dels quals disposa el propietari estan situats a l´entrada del municipi, a davant del supermercat Lidl. Actualment, l´equip està gestionant els permisos necessaris per començar l´activitat en aquesta finca, i aquesta gestió els impedeix fixar una data concreta d´obertura.

"Si d´aquí a dos anys ja s´hagués acabat tot el procés, estaria molt content", comenta Genesse. Amb aquestes noves instal·lacions, que serien més grans i completes, l´equip de Butterfly Park podria fer visites guiades més llargues, de fins a dues hores de duració.

Aquesta empresa va començar sent un papallonari. D´entre les moltes espècies que mostren als visitants, presumeixen de tenir la més gran del món. Comptant que les papallones només tenen dues o tres setmanes de vida, Butterfly Park el que fa és comprar les crisàlides en granges de països tropicals, i fer-les néixer a les seves instal·lacions.

Després de començar amb les papallones, van decidir incorporar més animals al recinte. Actualment tenen ocells diversos, coloms, lloros, tórtores, tortugues, iguanes, ratpenats i cérvols. Tots estan en semillibertat, ja que no estan tancats en gàbies, sinó que estan en recintes molt espaiosos.

Actualment, Butterfly Park es dedica a fer visites guiades a turistes, a gent de la tercera edat i també a escoles, i expliquen als assistents totes les varietats i característiques dels animals de les seves instal·lacions
A més a més, l´entitat té presència en congressos internacionals on participen centres de reproducció de papallones d´arreu del món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook