18 de desembre de 2017
18.12.2017
40 Años
40 Años
Figueres

L'Ajuntament de Figueres impulsa l'ampliació del Pla del Centre Històric

Ha aprovat un Pla de rehabilitació de l'Eix Sant Pau Centre

18.12.2017 | 11:48

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, he explicat aquest dilluns al matí el nou Pla de Rehabilitació de l´Eix Sant Pau Centre durant la visita d´obres al nou centre de Distribució d´Aliments i les noves oficines administratives de Serveis Socials que l´Ajuntament de Figueres obrirà al públic a principis d´any al carrer Sant Pau i carrer Escoles.

Les noves dependències dels Serveis Socials de l´Ajuntament de Figueres disposaran d´una superfície de 500m2 amb entrada pel carrer Sant Pau, i suposaran una gran millora de les condicions del personal i dels usuaris del servei que actualment es troben entre els antics jutjats i l´edifici dels sindicats al carrer Poeta Marquina.
Aquestes dependències estaran connectades amb el nou Centre de Distribució d´Aliments, de 500m2 també, que tindrà l´entrada pel carrer Escoles i servirà per centralitzar tots els serveis que actualment es troben repartits en diversos locals per manca d´espai, l´equipament disposarà de magatzem amb capacitat per 110 palets, supermercat, bugaderia, i una oficina d´atenció.

Marta Felip ha explicat que la voluntat del govern és ampliar el Centre Històric des de la Rambla fins la plaça de l´Institut, com ja s´està fent amb l´ampliació del Centre Històric des del sector del carrer Muralla fins al Parc de les Aigües i el nou Auditori dels Caputxins.

Per aquest motiu vol impulsar un Pla de rehabilitació de l´Eix Sant Pau Centre, amb fons municipals, que serveixi per impulsar la transformació de l´espai públic, la millora de comerços i edificis, i ajudi a potenciar les iniciatives privades que dinamitzin aquest sector convertint-lo en una zona de serveis al centre de la ciutat.

L´Àmbit d´actuació d´aquest Pla comprèn el sector entre l´Avinguda Salvador Dalí, la Rambla, la plaça de l´Institut, i el carrer Nou, amb 400.000€ en ajuts i subvencions: 100.000€ per a la rehabilitació de façanes, 100.000€ per a l´obertura de nous comerços, 100.000€ per a la millora de l´eficiència energètica dels edificis, 100.000€ per a la millora de cobertes i tancaments dels edificis.

També s´ha realitzat una visita a les obres de reforma de l´antic cinema Las Vegas que estarà enllestida el primer trimestre del 2018, en la que l´Ajuntament de Figueres hi aporta 350.000€, i que es podrà

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema