15 de desembre de 2017
15.12.2017
40 Años
40 Años
Consell Comarcal

El Consell Comarcal porta el projecte Euronet a les escoles de Castelló i el Far

És una iniciativa europea per incentivar l'estalvi energètic

15.12.2017 | 13:15
Un dels tallers a l´escola de Castelló

El Consell Comarcal de l´Alt Empordà ha implementat el projecte Euronet 50/50 durant el curs 2017-18 a l´escola Ruiz Amado de Castelló d´Empúries i a la del Far d´Empordà. Es tracta d´una iniciativa europea que incentiva l´estalvi energètic bàsicament a les escoles, però també als diferents edificis públics, a partir de l´aplicació de bones pràctiques en l´ús i la gestió de l´energia a cada centre. La metodologia que es fa servir consisteix en introduir incentius econòmics a l'estalvi energètic aconseguit. A nivell europeu s'aplica el concepte 50/50 a unes 500 escoles i a 48 edificis públics dedicats a altres usos.
D´entrada, per participar en el programa, l´ajuntament de cada municipi -que és qui paga les factures de llum, aigua i gas dels centres- i l´escola signen un compromís mitjançant el qual el municipi es compromet a invertir en l´escola o bé a retornar-los directament el 50% dels estalvis econòmics aconseguits. En contrapartida, l´escola es compromet a aplicar un conjunt de bones pràctiques i a liderar el projecte.

En concret, les accions se centren en dissenyar un conjunt de protocols que han de permetre reduir els possibles malbarataments d´energia que es produeixen al centre i, al mateix temps, transmetre a tots els usuaris de l´escola involucrats en la iniciativa un conjunt de valors relacionats amb la sensibilització i formació a l´entorn de la cultura energètica.

Les tècniques de Consell Comarcal, Meritxell Frigola i Vera Torres, adscrites a l´Agència Comarcal de l´Energia i el Clima (ACEC) de l´àrea de Medi Ambient, són les encarregades de portar a terme el projecte als dos centres i, en aquest sentit, fa pocs dies que van realitzar el taller Actiwat tant al Ruiz Amado com a l´escola del Far. Aquesta activitat consisteix en un joc, cedit per la Diputació de Barcelona, que permet als alumnes d´una forma més dinàmica aprendre accions relacionades amb l´estalvi energètic. En el taller hi van participar 51 alumnes de sisè curs del Ruiz Amado i 13 alumnes del cicle superior de l´escola del Far d´Empor

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema